Kaj boste skuhali danes?
Mangova espuma
Mangova espuma
Sestavine
- 2 lista želatine
- 350 g na koščke narezanega mangovega mesa
- 60 g sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- 1,2 dl pomarančnega soka
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 2 lista želatine
- 350 g na koščke narezanega mangovega mesa
- 60 g sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- 1,2 dl pomarančnega soka
Postopek
Želatino zmehčamo v hladni vodi. V primerni posodi zavremo preostale sestavine, potem pa jih s paličnim mešalnikom zmešamo v kašo. Želatino ožmemo in raztopimo v sadni kaši; za 3 ure postavimo v hladilnik.
Preden mangovo zmes napolnimo v dozo za pripravo espume, jo premešamo z metlico za stepanje. Mangovo espumo nabrizgamo v pripravljene skodelice ali kozarce in postrežemo.