© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mangova espuma

Mangova espuma

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mangova-espuma_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 2 lista želatine
  • 350 g na koščke narezanega mangovega mesa
  • 60 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 1,2 dl pomarančnega soka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 lista želatine
  • 350 g na koščke narezanega mangovega mesa
  • 60 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 1,2 dl pomarančnega soka

Postopek

1

Želatino zmehčamo v hladni vodi. V primerni posodi zavremo preostale sestavine, potem pa jih s paličnim mešalnikom zmešamo v kašo. Želatino ožmemo in raztopimo v sadni kaši; za 3 ure postavimo v hladilnik.

2

Preden mangovo zmes napolnimo v dozo za pripravo espume, jo premešamo z metlico za stepanje. Mangovo espumo nabrizgamo v pripravljene skodelice ali kozarce in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.