
Kaj boste skuhali danes?
Mangova espuma
Mangova espuma

Sestavine
- 2 lista želatine
- 350 g na koščke narezanega mangovega mesa
- 60 g sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- 1,2 dl pomarančnega soka

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 lista želatine
- 350 g na koščke narezanega mangovega mesa
- 60 g sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- 1,2 dl pomarančnega soka
Postopek
Želatino zmehčamo v hladni vodi. V primerni posodi zavremo preostale sestavine, potem pa jih s paličnim mešalnikom zmešamo v kašo. Želatino ožmemo in raztopimo v sadni kaši; za 3 ure postavimo v hladilnik.
Preden mangovo zmes napolnimo v dozo za pripravo espume, jo premešamo z metlico za stepanje. Mangovo espumo nabrizgamo v pripravljene skodelice ali kozarce in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Aperol spritz
Aperol spritz je klasičen italijanski koktajl, ki se je zasidral v naša srca.