
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljavi mangovi piškoti
Slastni tropski piškoti
Hrustljavi mangovi piškoti
Slastni tropski piškoti

Pri teh pisanih piškotih radi pomagajo tudi otroci.
Sestavine
- 150 g masla na sobni temperaturi
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 rumenjak
- 1 žlička vaniljeve arome
- 1 žlica javorovega sirupa
- 100 g suhega manga (ali ananasa)
- 180 g moke
- moka za delovno površino
- modelčki za izrezovanje
za okras
- 200 g sladkorja v prahu
- 3 žlice mangovega soka (ali soka tropskih sadežev)
- pisani sladkorni posip

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 150 g masla na sobni temperaturi
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 rumenjak
- 1 žlička vaniljeve arome
- 1 žlica javorovega sirupa
- 100 g suhega manga (ali ananasa)
- 180 g moke
- moka za delovno površino
- modelčki za izrezovanje
za okras
- 200 g sladkorja v prahu
- 3 žlice mangovega soka (ali soka tropskih sadežev)
- pisani sladkorni posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Suhi mango drobno nasekljamo. Maslo in sladkor damo v posodo kuhinjskega strojčka in mešamo, da dobimo gladko kremasto zmes. Dodamo rumenjak, vaniljevo aromo, javorov sirup in mango. Vključimo strojček, da se sestavine premešajo, nato dodamo moko in še enkrat vključimo strojček, da se sestavine povežejo v mehko testo. Stresemo ga na pomokano delovno površino, oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in postavimo na hladno za 20 minut.
Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 3 mm debelo, nato z okroglim modelčkom premera 5 ali 10 cm izrežemo manjše ali večje piškote.
Piškote preložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da se utrdijo in postanejo svetlo zlate barve. Preložimo jih na kuhinjsko rešetko in ohladimo.
Za okraševanje zmešamo presejani sladkor v prahu z mangovim sokom, da dobimo tekočo glazuro. Z njo pokapljamo ali z žlico oblijemo ohlajene piškote, potresemo jih s sladkornim posipom in pustimo, da se glazura utrdi. V škatli za piškote jih lahko hranimo en teden.