 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljavi mangovi piškoti
Slastni tropski piškoti
Hrustljavi mangovi piškoti
Slastni tropski piškoti
 
    Pri teh pisanih piškotih radi pomagajo tudi otroci.
Sestavine
- 150 g masla na sobni temperaturi
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 rumenjak
- 1 žlička vaniljeve arome
- 1 žlica javorovega sirupa
- 100 g suhega manga (ali ananasa)
- 180 g moke
- moka za delovno površino
- modelčki za izrezovanje
za okras
- 200 g sladkorja v prahu
- 3 žlice mangovega soka (ali soka tropskih sadežev)
- pisani sladkorni posip
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 150 g masla na sobni temperaturi
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 rumenjak
- 1 žlička vaniljeve arome
- 1 žlica javorovega sirupa
- 100 g suhega manga (ali ananasa)
- 180 g moke
- moka za delovno površino
- modelčki za izrezovanje
za okras
- 200 g sladkorja v prahu
- 3 žlice mangovega soka (ali soka tropskih sadežev)
- pisani sladkorni posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Suhi mango drobno nasekljamo. Maslo in sladkor damo v posodo kuhinjskega strojčka in mešamo, da dobimo gladko kremasto zmes. Dodamo rumenjak, vaniljevo aromo, javorov sirup in mango. Vključimo strojček, da se sestavine premešajo, nato dodamo moko in še enkrat vključimo strojček, da se sestavine povežejo v mehko testo. Stresemo ga na pomokano delovno površino, oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in postavimo na hladno za 20 minut.
Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 3 mm debelo, nato z okroglim modelčkom premera 5 ali 10 cm izrežemo manjše ali večje piškote.
Piškote preložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da se utrdijo in postanejo svetlo zlate barve. Preložimo jih na kuhinjsko rešetko in ohladimo.
Za okraševanje zmešamo presejani sladkor v prahu z mangovim sokom, da dobimo tekočo glazuro. Z njo pokapljamo ali z žlico oblijemo ohlajene piškote, potresemo jih s sladkornim posipom in pustimo, da se glazura utrdi. V škatli za piškote jih lahko hranimo en teden.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        