© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hrustljavi mangovi piškoti

Slastni tropski piškoti

Hrustljavi mangovi piškoti

Slastni tropski piškoti

Čas priprave 30 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 14 večjih ali 28 manjših piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mango crunch cookiesfrom mother with loveweekend

Pri teh pisanih piškotih radi pomagajo tudi otroci.

Sestavine

  • 150 g masla na sobni temperaturi
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 rumenjak
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 100 g suhega manga (ali ananasa)
  • 180 g moke
  • moka za delovno površino
  • modelčki za izrezovanje

za okras

  • 200 g sladkorja v prahu
  • 3 žlice mangovega soka (ali soka tropskih sadežev)
  • pisani sladkorni posip
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 150 g masla na sobni temperaturi
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 rumenjak
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 100 g suhega manga (ali ananasa)
  • 180 g moke
  • moka za delovno površino
  • modelčki za izrezovanje

za okras

  • 200 g sladkorja v prahu
  • 3 žlice mangovega soka (ali soka tropskih sadežev)
  • pisani sladkorni posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Suhi mango drobno nasekljamo. Maslo in sladkor damo v posodo kuhinjskega strojčka in mešamo, da dobimo gladko kremasto zmes. Dodamo rumenjak, vaniljevo aromo, javorov sirup in mango. Vključimo strojček, da se sestavine premešajo, nato dodamo moko in še enkrat vključimo strojček, da se sestavine povežejo v mehko testo. Stresemo ga na pomokano delovno površino, oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in postavimo na hladno za 20 minut.

2

Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 3 mm debelo, nato z okroglim modelčkom premera 5 ali 10 cm izrežemo manjše ali večje piškote.

3

Piškote preložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da se utrdijo in postanejo svetlo zlate barve. Preložimo jih na kuhinjsko rešetko in ohladimo.

4

Za okraševanje zmešamo presejani sladkor v prahu z mangovim sokom, da dobimo tekočo glazuro. Z njo pokapljamo ali z žlico oblijemo ohlajene piškote, potresemo jih s sladkornim posipom in pustimo, da se glazura utrdi. V škatli za piškote jih lahko hranimo en teden.

Priljubljeni recepti

Kokosovo-češnjeva kupa

Osvežujoča poznopomladna kupa

Enostavno

Sočen karamelno-kokosov narastek

Zmešamo testo, prelijemo in spečemo. Preprosteje ne gre!

1 h
Enostavno

Hruške s čokolado iz pečice

Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.