© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Malinov sorbet

Malinov sorbet

Čas priprave 15 min + ohlajanje in zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
malinov sorbet

Sestavine

  • 250 g sladkorja
  • 400 g malin
  • sok ½ limone
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 250 g sladkorja
  • 400 g malin
  • sok ½ limone

Postopek

1

Sladkor damo v kozico z 2,5 dl vode, segrevamo do nežnega vrenja in kuhljamo, dokler se sladkor ne stopi, medtem občasno pomešamo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

2

Maline in limonov sok v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire. Pretisnemo ga skozi sito, da se znebimo semen. Malinovo tekočino v skledi zmešamo z ohlajenim sirupom in dobro zmešamo, nato preložimo v strojčke za sladoled in zmešamo po navodilih proizvajalca, da nastane gladka masa. Postavimo v hladilnik čez noč, da se strdi. Sorbet vzamemo iz zamrzovalnika 5 do 10 minut pred postrežbo.

Nasvet

Za malinov sorbet lahko uporabimo odtajane zamrznjene maline.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.