© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Morska solata s prekajenim lososom in rakci

Predjed, s katero boste goste navdušili.

Morska solata s prekajenim lososom in rakci

Predjed, s katero boste goste navdušili.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
smoked salmon with prawns horseradish cream and lime vinaigrette

Čudovita predjed, ki jo lahko sestavimo vnaprej, tik pred postrežbo priložimo samo še zabeljeno solatko.

Sestavine

  • 1 žlica crème fraîche ali kisle smetane
  • 1 žlička hrenove omake
  • 4 rezine prekajenega lososa
  • 10 velikih olupljenih rakovih repkov
  • sok 1 limete
  • lupina ½ limete
  • 1 žlička medu
  • ½ žličke drobno naribanega svežega ingverja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 pesti listov manjše solate
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica crème fraîche ali kisle smetane
  • 1 žlička hrenove omake
  • 4 rezine prekajenega lososa
  • 10 velikih olupljenih rakovih repkov
  • sok 1 limete
  • lupina ½ limete
  • 1 žlička medu
  • ½ žličke drobno naribanega svežega ingverja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 pesti listov manjše solate
  • sol
  • poper

Postopek

1

Crème fraîche ali kislo smetano zmešamo s hrenovo omako in začinimo z malo soli in popra. Pripravimo tudi preliv za solato, tako da limetin sok zmešamo z lupino, medom, ingverjem in soljo ter poprom. Primešamo še olje.

2

Lososove rezine razporedimo na dva postrežna krožnika in jim dodamo še rakove repke. Obložimo jih s hrenovo omako, solatnimi listi, vse skupaj prelijemo s solatnim prelivom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.