© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Karpačo iz dimljenega lososa

Karpačo iz dimljenega lososa

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
karpaco iz dimljenega lososa

Sestavine

  • 50 g redkvic
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica močnega hrena (sveže naribanega ali iz kozarčka)
  • 100 g sladke smetane
  • 400 g dimljenega lososa
  • 100 g kuhane rdeče pese
  • 2 pomaranči
  • pest grahovih poganjkov ali kakšno drugo nežno zelišče
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 50 g redkvic
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica močnega hrena (sveže naribanega ali iz kozarčka)
  • 100 g sladke smetane
  • 400 g dimljenega lososa
  • 100 g kuhane rdeče pese
  • 2 pomaranči
  • pest grahovih poganjkov ali kakšno drugo nežno zelišče
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje

Postopek

1

Najprej narežemo redkvice na tanke kroge. Stresemo jih v skledico, jih prelijemo s kisom in pustimo, da se namakajo vsaj 30 minut. Sladko smetano rahlo stepemo in jo v skledici premešamo s hrenom in soljo.

2

Peso narežemo na tanke kolobarje. Pomarančnim krhljem olupimo kožico in jim odstranimo pečke. Lososa narežemo na dolge, široke trakove in po 100 g trakov v lepi pravokotni obliki položimo na 4 pravokotne krožnike. Tu in tam položimo na lososa 3 rezine pese ter 6 rezin redkvic, ki so se namakale v kisu. Dodamo nekaj pomarančnih krhljev.

3

Nato z dvema čajnima žličkama oblikujemo iz hrena cmočke in na vsak krožnik položimo tri. Po vrhu nazadnje potresemo še grahove poganjke in pokapamo z malce oljčnega olja.

Pripravimo vnaprej

Vse posamezne sestavine lahko pripravimo dan vnaprej in jih čez noč shranimo v ločenih posodah v hladilniku. Z lososom lahko obložimo krožnike že prej in jih pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.