
Lisičke z umešanimi jajci v koruznem toastu
Lisičke z umešanimi jajci v koruznem toastu

Sestavine
- 4 rezine koruznega toasta
- 300 g lisičk
- 4 mlade čebulice
- 4 jajca
- 20 g masla
- nekaj vejic peteršilja
- nekaj vejic timijana
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 rezine koruznega toasta
- 300 g lisičk
- 4 mlade čebulice
- 4 jajca
- 20 g masla
- nekaj vejic peteršilja
- nekaj vejic timijana
- sol
- poper
Postopek
Lisičke očistimo in po potrebi razpolovimo. V ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo drobno sesekljano mlado čebulo in lisičke. Začinimo s soljo, poprom, sesekljanim peteršiljem in timijanom.
Jajca v skodelici razžvrkljamo in jih polijemo po praženih lisičkah v ponvi. Premešamo in na ognju pustimo le toliko, da jajca zakrknejo.
Koruzni toast zlato opečemo. Na dve rezini koruznega toasta nadevamo lisičke z umešanimi jajci in prekrijemo s preostalima popečenima rezinama toasta. Pripravljene sendviče po želji diagonalno razrežemo in takoj ponudimo.