Kaj boste skuhali danes?
Piščančja rižota brez mešanja
Piščančja rižota brez mešanja
Sestavine
- 500 g piščančjega mesa brez kože in kosti
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 2 korenčka
- košček pora
- 100 g graha (lahko zamrznjenega)
- 2 žlici masla
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 250 g riža
- 1 kokošja ali zelenjavna jušna kocka
- sol
- poper
- pest sesekljanega peteršilja
- nariban parmezan za posip
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 500 g piščančjega mesa brez kože in kosti
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 2 korenčka
- košček pora
- 100 g graha (lahko zamrznjenega)
- 2 žlici masla
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 250 g riža
- 1 kokošja ali zelenjavna jušna kocka
- sol
- poper
- pest sesekljanega peteršilja
- nariban parmezan za posip
Postopek
Piščančje meso narežemo na približno 1,5 cm velike kocke. Čebulo in česen drobno sesekljamo, korenček narežemo na kocke in por na kolobarčke.
V kozici segrejemo maslo in na njem najprej na zmernem ognju popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo česen, nato pa še piščanca in pražimo še par minut. Potem dodamo korenček, por in grah, začinimo s sladko mleto papriko, spet malo popražimo, nato vsujemo še riž in pražimo še minuto, da postekleni, to je samo kakšno minuto. Med praženjem pogosto mešamo.
Jušno kocko raztopimo v 7,5 dl vroče vode in z njo zalijemo riž. Pokrijemo s pokrovko in na šibkem ognju kuhamo približno 14 minut, da se riž skuha in vpije vso tekočino. Če je treba, prilijemo še malo vode ali juhe.
Malo pred koncem rižoto posujemo s pestjo sesekljanega peteršilja, nato jo ponudimo, posuto z naribanim parmezanom.