Kaj boste skuhali danes?
Sendvič z jajčno solato
Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.
Sendvič z jajčno solato
Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.
Sestavine
- 4 rezine polnozrnatega toasta
- malo masla
jajčna solata
- 3 jajca
- 2 žlici majoneze
- 1⁄2 žličke gorčice
- sol in poper
- 1⁄2 mlade čebulice
- 1⁄2 stebla stebelne zelene
- 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – preprost recept, ki vedno uspe
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 4 rezine polnozrnatega toasta
- malo masla
jajčna solata
- 3 jajca
- 2 žlici majoneze
- 1⁄2 žličke gorčice
- sol in poper
- 1⁄2 mlade čebulice
- 1⁄2 stebla stebelne zelene
- 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja
Postopek
Jajca v trdo skuhamo in ohladimo. Nato jih prerežemo na pol, odstranimo rumenjake, beljake pa nasekljamo. Rumenjake pretlačimo skupaj z majonezo, gorčico, soljo in poprom, da dobimo gladko in kremasto zmes.
Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarčke, stebelno zeleno na drobne kockice in oboje zmešamo z rumenjakovo mešanico, beljaki in koprom. Toastu odrežemo skorjo. 2 rezini na tanko namažemo z maslom in nanj razporedimo jajčno solato. Nato sendviča pokrijemo s preostalima rezinama toasta, prerežemo po diagonali in postrežemo.
Nasvet
Če vas ne moti, da imajo sendviči skorjo, je ni treba odrezati stran. Če pa so vam ljubši brez, skorjo odrežite, posušite in zmeljite za drobtine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.
Ramstek z omako pizzaiola
Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.
Polnozrnati kruh z orehi in semeni
Ravioli s špinačo
Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.