© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sendvič z jajčno solato

Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.

Sendvič z jajčno solato

Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sendvič z jajčno solato

Sestavine

  • 4 rezine polnozrnatega toasta
  • malo masla

jajčna solata

  • 3 jajca
  • 2 žlici majoneze
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • sol in poper
  • 1⁄2 mlade čebulice
  • 1⁄2 stebla stebelne zelene
  • 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 rezine polnozrnatega toasta
  • malo masla

jajčna solata

  • 3 jajca
  • 2 žlici majoneze
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • sol in poper
  • 1⁄2 mlade čebulice
  • 1⁄2 stebla stebelne zelene
  • 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja

Postopek

1

Jajca v trdo skuhamo in ohladimo. Nato jih prerežemo na pol, odstranimo rumenjake, beljake pa nasekljamo. Rumenjake pretlačimo skupaj z majonezo, gorčico, soljo in poprom, da dobimo gladko in kremasto zmes.

2

Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarčke, stebelno zeleno na drobne kockice in oboje zmešamo z rumenjakovo mešanico, beljaki in koprom. Toastu odrežemo skorjo. 2 rezini na tanko namažemo z maslom in nanj razporedimo jajčno solato. Nato sendviča pokrijemo s preostalima rezinama toasta, prerežemo po diagonali in postrežemo.

Nasvet

Če vas ne moti, da imajo sendviči skorjo, je ni treba odrezati stran. Če pa so vam ljubši brez, skorjo odrežite, posušite in zmeljite za drobtine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.