© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sendvič z jajčno solato

Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.

Sendvič z jajčno solato

Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sendvič z jajčno solato

Sestavine

  • 4 rezine polnozrnatega toasta
  • malo masla

jajčna solata

  • 3 jajca
  • 2 žlici majoneze
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • sol in poper
  • 1⁄2 mlade čebulice
  • 1⁄2 stebla stebelne zelene
  • 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja

Sestavine

  • 4 rezine polnozrnatega toasta
  • malo masla

jajčna solata

  • 3 jajca
  • 2 žlici majoneze
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • sol in poper
  • 1⁄2 mlade čebulice
  • 1⁄2 stebla stebelne zelene
  • 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja

Postopek

1

Jajca v trdo skuhamo in ohladimo. Nato jih prerežemo na pol, odstranimo rumenjake, beljake pa nasekljamo. Rumenjake pretlačimo skupaj z majonezo, gorčico, soljo in poprom, da dobimo gladko in kremasto zmes.

2

Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarčke, stebelno zeleno na drobne kockice in oboje zmešamo z rumenjakovo mešanico, beljaki in koprom. Toastu odrežemo skorjo. 2 rezini na tanko namažemo z maslom in nanj razporedimo jajčno solato. Nato sendviča pokrijemo s preostalima rezinama toasta, prerežemo po diagonali in postrežemo.

Nasvet

Če vas ne moti, da imajo sendviči skorjo, je ni treba odrezati stran. Če pa so vam ljubši brez, skorjo odrežite, posušite in zmeljite za drobtine.

Priljubljeni recepti

Jabolčna pita z mandlji in medom

Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.

1 h 15 min
Enostavno

Ramstek z omako pizzaiola

Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

30 min
Srednje zahtevno

Ravioli s špinačo

Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.