© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sendvič z jajčno solato

Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.

Sendvič z jajčno solato

Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sendvič z jajčno solato

Sestavine

  • 4 rezine polnozrnatega toasta
  • malo masla

jajčna solata

  • 3 jajca
  • 2 žlici majoneze
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • sol in poper
  • 1⁄2 mlade čebulice
  • 1⁄2 stebla stebelne zelene
  • 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja

Sestavine

  • 4 rezine polnozrnatega toasta
  • malo masla

jajčna solata

  • 3 jajca
  • 2 žlici majoneze
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • sol in poper
  • 1⁄2 mlade čebulice
  • 1⁄2 stebla stebelne zelene
  • 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja

Postopek

1

Jajca v trdo skuhamo in ohladimo. Nato jih prerežemo na pol, odstranimo rumenjake, beljake pa nasekljamo. Rumenjake pretlačimo skupaj z majonezo, gorčico, soljo in poprom, da dobimo gladko in kremasto zmes.

2

Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarčke, stebelno zeleno na drobne kockice in oboje zmešamo z rumenjakovo mešanico, beljaki in koprom. Toastu odrežemo skorjo. 2 rezini na tanko namažemo z maslom in nanj razporedimo jajčno solato. Nato sendviča pokrijemo s preostalima rezinama toasta, prerežemo po diagonali in postrežemo.

Nasvet

Če vas ne moti, da imajo sendviči skorjo, je ni treba odrezati stran. Če pa so vam ljubši brez, skorjo odrežite, posušite in zmeljite za drobtine.

Priljubljeni recepti

Borovničeva kupa z vaniljevo kremo

Imenitna kremasta zloženka – najboljša je z gozdnimi borovnicami!

1 h
Srednje zahtevno

Jetrnice z bujto repo

Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!

Enostavno

Jagodna pita z lešniki in karamelno omako

Lešnikovo krhko testo, sladke rdeče jagode in kremast nadev - moraš jo imeti rad.

50 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.