© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjevi hrustavci z lisičkami in jajci na oko

Krompirjevi hrustavci z lisičkami in jajci na oko

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 600 g krompirja čvrste sorte
  • 2 mladi čebulici
  • 2 žlici drobno narezanega peteršilja
  • 1 žlička timijana
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlička lističev pehtrana
  • sol
  • poper
  • 4 žlice masla
  • 300 g lisičk
  • 1 strok česna
  • 1 žlica masla
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica olja
  • 4 jajca
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g krompirja čvrste sorte
  • 2 mladi čebulici
  • 2 žlici drobno narezanega peteršilja
  • 1 žlička timijana
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlička lističev pehtrana
  • sol
  • poper
  • 4 žlice masla
  • 300 g lisičk
  • 1 strok česna
  • 1 žlica masla
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica olja
  • 4 jajca

Postopek

1

Krompir operemo in ga v lupini kuhamo v posoljeni vodi približno 10 minut. Vodo odlijemo in pustimo, da krompir odpari, nato ga olupimo in grobo naribamo v skledo. Dodamo drobno narezano čebulo in zelišča, začinimo s soljo in poprom ter zmešamo. Maso razdelimo na štiri dele in pečemo vsako porcijo posebej. V ponvi vsakič raztopimo žlico masla, dodamo krompirjevo maso, dobro potlačimo in pečemo na srednji temperaturi 8 do 10 minut. Hrustavec previdno obrnemo in pečeno še na drugi strani približno 5 minut do lepe rjave barve. Pečene hrustavce prihranimo v topli pečici.

2

Lisičke očistimo in drobno narežemo. Česen olupimo in prav tako drobno narežemo. V ponvi razpustimo maslo, dodamo lisičke in pečemo na močnem ognju toliko časa, da vsa tekočina izpari. Dodamo česen in pretresemo ter zalijemo s sladko smetano. Kuhljamo nekaj minut, vmešamo kislo smetano ter lisičke začinimo s soljo in poprom.

3

V teflonski ponvi močno segrejemo olje; začinimo ga s soljo in poprom. Jajca previdno ubijemo v ponev in jih spečemo na oko. Hrustavce ponudimo z lisičkami in pečenimi jajci.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.