Kaj boste skuhali danes?
Krompirjevi hrustavci z lisičkami in jajci na oko
Krompirjevi hrustavci z lisičkami in jajci na oko
Sestavine
- 600 g krompirja čvrste sorte
- 2 mladi čebulici
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja
- 1 žlička timijana
- 1 žlička majarona
- 1 žlička lističev pehtrana
- sol
- poper
- 4 žlice masla
- 300 g lisičk
- 1 strok česna
- 1 žlica masla
- 1 dl sladke smetane
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica olja
- 4 jajca
Še en hit? Ustvarjalec dubajske čokolade presenetil z novim okusom
Priljubljenost dubajske čokolade kar ne pojenja, a na obzorju se že svita nova zvezda – abudabijska čokolada s bogatim hrustljavim polnilom.
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Ne veste, kaj bi jedli? 5 idej za kosilo, pripravljeno v pol ure
Vam dolg seznam obveznosti, hitenje in večno premišljevanje, kaj pripraviti za kosilo, zvenijo znano? Tu so nove ideje za okusne obroke, pripravljene v pol ure.
Sestavine
- 600 g krompirja čvrste sorte
- 2 mladi čebulici
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja
- 1 žlička timijana
- 1 žlička majarona
- 1 žlička lističev pehtrana
- sol
- poper
- 4 žlice masla
- 300 g lisičk
- 1 strok česna
- 1 žlica masla
- 1 dl sladke smetane
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica olja
- 4 jajca
Postopek
Krompir operemo in ga v lupini kuhamo v posoljeni vodi približno 10 minut. Vodo odlijemo in pustimo, da krompir odpari, nato ga olupimo in grobo naribamo v skledo. Dodamo drobno narezano čebulo in zelišča, začinimo s soljo in poprom ter zmešamo. Maso razdelimo na štiri dele in pečemo vsako porcijo posebej. V ponvi vsakič raztopimo žlico masla, dodamo krompirjevo maso, dobro potlačimo in pečemo na srednji temperaturi 8 do 10 minut. Hrustavec previdno obrnemo in pečeno še na drugi strani približno 5 minut do lepe rjave barve. Pečene hrustavce prihranimo v topli pečici.
Lisičke očistimo in drobno narežemo. Česen olupimo in prav tako drobno narežemo. V ponvi razpustimo maslo, dodamo lisičke in pečemo na močnem ognju toliko časa, da vsa tekočina izpari. Dodamo česen in pretresemo ter zalijemo s sladko smetano. Kuhljamo nekaj minut, vmešamo kislo smetano ter lisičke začinimo s soljo in poprom.
V teflonski ponvi močno segrejemo olje; začinimo ga s soljo in poprom. Jajca previdno ubijemo v ponev in jih spečemo na oko. Hrustavce ponudimo z lisičkami in pečenimi jajci.