
Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem
Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem

Sestavine
- pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
- 1 mlada čebulica
- 1 žlica masla
- 4 žlice koruznega zdroba
- 7 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 1 žlica kisle smetane
- 4 žličke bučnega olja
- vejica timijana za okras

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
- 1 mlada čebulica
- 1 žlica masla
- 4 žlice koruznega zdroba
- 7 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 1 žlica kisle smetane
- 4 žličke bučnega olja
- vejica timijana za okras
Postopek
Gobe očistimo in drobno narežemo. Čebulico operemo, drobno narežemo in rahlo zarumenimo v kozici na vročem maslu. Vmešamo koruzni zdrob, dodamo gobe in prilijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom ter počasi kuhljamo 10 minut.
Česnov strok stisnemo ter s kislo smetano in lističi timijana vmešamo v juho. Nato juho nalijemo v segrete krožnike, pokapljamo s kančkom bučnega olja, okrasimo s timijanom in ponudimo.