© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem

Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Schwammerlsuppe1-seitigProd. 9/042004 07 19

Sestavine

  • pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
  • 1 mlada čebulica
  • 1 žlica masla
  • 4 žlice koruznega zdroba
  • 7 dl goveje juhe
  • sol
  • poper
  • 1 strok česna
  • 1 žlica kisle smetane
  • 4 žličke bučnega olja
  • vejica timijana za okras
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
  • 1 mlada čebulica
  • 1 žlica masla
  • 4 žlice koruznega zdroba
  • 7 dl goveje juhe
  • sol
  • poper
  • 1 strok česna
  • 1 žlica kisle smetane
  • 4 žličke bučnega olja
  • vejica timijana za okras

Postopek

1

Gobe očistimo in drobno narežemo. Čebulico operemo, drobno narežemo in rahlo zarumenimo v kozici na vročem maslu. Vmešamo koruzni zdrob, dodamo gobe in prilijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom ter počasi kuhljamo 10 minut.

2

Česnov strok stisnemo ter s kislo smetano in lističi timijana vmešamo v juho. Nato juho nalijemo v segrete krožnike, pokapljamo s kančkom bučnega olja, okrasimo s timijanom in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.