
Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem
Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem

Sestavine
- pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
- 1 mlada čebulica
- 1 žlica masla
- 4 žlice koruznega zdroba
- 7 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 1 žlica kisle smetane
- 4 žličke bučnega olja
- vejica timijana za okras

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
- 1 mlada čebulica
- 1 žlica masla
- 4 žlice koruznega zdroba
- 7 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 1 žlica kisle smetane
- 4 žličke bučnega olja
- vejica timijana za okras
Postopek
Gobe očistimo in drobno narežemo. Čebulico operemo, drobno narežemo in rahlo zarumenimo v kozici na vročem maslu. Vmešamo koruzni zdrob, dodamo gobe in prilijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom ter počasi kuhljamo 10 minut.
Česnov strok stisnemo ter s kislo smetano in lističi timijana vmešamo v juho. Nato juho nalijemo v segrete krožnike, pokapljamo s kančkom bučnega olja, okrasimo s timijanom in ponudimo.