Kaj boste skuhali danes?
Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem
Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem
Sestavine
- pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
- 1 mlada čebulica
- 1 žlica masla
- 4 žlice koruznega zdroba
- 7 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 1 žlica kisle smetane
- 4 žličke bučnega olja
- vejica timijana za okras
Te cheescake za praznična druženja lahko pripravite vnaprej
Za sezono prazničnih druženj smo pripravili šopek receptov za čudovite cheesecake, ki jih lahko pripravimo vnaprej in brez kompliciranja.
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Kakijeva marmelada: tako dobra, da jo boste jedli kar z žličko
Imamo recept za odlično kakijevo marmelado, v kateri boste uživali vso zimo. Uporabite jo za palačinke, pite, preproste biskvite, cheesecake in panakoto.
Sestavine
- pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
- 1 mlada čebulica
- 1 žlica masla
- 4 žlice koruznega zdroba
- 7 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 1 žlica kisle smetane
- 4 žličke bučnega olja
- vejica timijana za okras
Postopek
Gobe očistimo in drobno narežemo. Čebulico operemo, drobno narežemo in rahlo zarumenimo v kozici na vročem maslu. Vmešamo koruzni zdrob, dodamo gobe in prilijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom ter počasi kuhljamo 10 minut.
Česnov strok stisnemo ter s kislo smetano in lističi timijana vmešamo v juho. Nato juho nalijemo v segrete krožnike, pokapljamo s kančkom bučnega olja, okrasimo s timijanom in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Marinirani losos po skandinavsko
Marinirani losos je čudovita predjed za novoletna druženja. Pripravimo jo lahko vnaprej!