© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem

Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Schwammerlsuppe1-seitigProd. 9/042004 07 19

Sestavine

  • pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
  • 1 mlada čebulica
  • 1 žlica masla
  • 4 žlice koruznega zdroba
  • 7 dl goveje juhe
  • sol
  • poper
  • 1 strok česna
  • 1 žlica kisle smetane
  • 4 žličke bučnega olja
  • vejica timijana za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
  • 1 mlada čebulica
  • 1 žlica masla
  • 4 žlice koruznega zdroba
  • 7 dl goveje juhe
  • sol
  • poper
  • 1 strok česna
  • 1 žlica kisle smetane
  • 4 žličke bučnega olja
  • vejica timijana za okras

Postopek

1

Gobe očistimo in drobno narežemo. Čebulico operemo, drobno narežemo in rahlo zarumenimo v kozici na vročem maslu. Vmešamo koruzni zdrob, dodamo gobe in prilijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom ter počasi kuhljamo 10 minut.

2

Česnov strok stisnemo ter s kislo smetano in lističi timijana vmešamo v juho. Nato juho nalijemo v segrete krožnike, pokapljamo s kančkom bučnega olja, okrasimo s timijanom in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.