© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rezanci z morskimi sadeži po špansko

Rezanci z morskimi sadeži po špansko

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rezanci-z-morskimi-sadezi-po-spansko_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • velik ščep žafrana
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 fileji piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 1 sesekljana srednje velika čebula
  • 2 strta stroka česna
  • 2 lista lovora
  • 2 rdeči papriki
  • 170 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 170 g svežega ali zamrznjenega boba
  • 1,5 dl belega vina
  • 650 g klapavic
  • 4,5 dl piščančje jušne osnove
  • 400 g rezancev
  • 450 g olupljenih svežih velikih kozic
  • 2,5 dl polnomastne sladke smetane
  • velika pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • sveže mleti poper
  • limona, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • velik ščep žafrana
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 fileji piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 1 sesekljana srednje velika čebula
  • 2 strta stroka česna
  • 2 lista lovora
  • 2 rdeči papriki
  • 170 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 170 g svežega ali zamrznjenega boba
  • 1,5 dl belega vina
  • 650 g klapavic
  • 4,5 dl piščančje jušne osnove
  • 400 g rezancev
  • 450 g olupljenih svežih velikih kozic
  • 2,5 dl polnomastne sladke smetane
  • velika pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • sveže mleti poper
  • limona, ko postrežemo

Postopek

1

Piščančje prsi narežemo na kocke, papriko očistimo semen in narežemo na trakove. Žafran stresemo v majhno posodico, prelijemo z dvema žlicama vrele vode in pustimo, da se namaka. V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo piščančje meso in ga pražimo 4 do 5 minut.

2

V ponev dodamo čebulo in česen, pražimo 3 do 4 minute, nato priložimo lovor in papriko ter pražimo 4 do 5 minut. Vmešamo grah in bob in ob stalnem mešanju vse pražimo še 2 do 3 minute, nato odstranimo z ognja.

3

V kozico vlijemo vino in ga zavremo. Vanj stresemo očiščene klapavice, pokrijemo in kuhamo 3 do 5 minut, da se školjke odprejo (neodprte zavržemo). Školjke odcedimo, tekočino prihranimo. Počakamo 5 minut, da se školjke in tekočina umirijo.

4

Školjčno tekočino zlijemo v ponev z mesom in zelenjavo, dodamo žafran in piščančjo osnovo. Rezance skuhamo po navodilih z embalaže.

5

Medtem omako segrejemo, dodamo kozice, kuhamo eno minuto, dodamo smetano in kuhamo še 2 do 3 minute. V omako damo še klapavice in peteršilj, solimo, popramo in dobro premešamo. Rezance odcedimo in stresemo v omako. Premešamo, razdelimo na krožnike in postrežemo z limonovimi krhlji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.