© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom

Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom

Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom

Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe (8 ražnjičev)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 16 velikih neolupljenih surovih kraljevih kozic
  • 500 g mešanice lososa in filejev bele ribe brez kože
  • 2 dl kokosovega mleka
  • 100 g svežega ananasa
  • 85 g kokosove moke
  • malo oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • krhlji limete, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 16 velikih neolupljenih surovih kraljevih kozic
  • 500 g mešanice lososa in filejev bele ribe brez kože
  • 2 dl kokosovega mleka
  • 100 g svežega ananasa
  • 85 g kokosove moke
  • malo oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • krhlji limete, ko postrežemo

Postopek

1

Potrebujemo 8 nabodal za ražnjiče. Če uporabimo lesena nabodala, jih pred pečenjem za 30 minut namočimo v vodi. Žar zakurimo in počakamo, da plameni pogasnejo, ali pa močno segrejemo rebrasto ponev. Ribje fileje in ananas narežemo na večje kocke.

2

Kozice, koščke ribe, kokosovo mleko, sol in poper damo v veliko skledo in premešamo, nato kozice in ribje koščke skupaj z ananasom nabodemo na nabodala. Kokosovo moko stresemo na krožnik in v njej povaljamo ražnjiče. Rahlo jih pritisnemo po krožniku, da se kokos prime. Ražnjiče pokapamo z malo oljčnega olja in pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se kozice rožnato obarvajo, riba pa je pečena. Nabodala postrežemo s krhlji limete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.