Kaj boste skuhali danes?
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom
Sestavine
- 16 velikih neolupljenih surovih kraljevih kozic
- 500 g mešanice lososa in filejev bele ribe brez kože
- 2 dl kokosovega mleka
- 100 g svežega ananasa
- 85 g kokosove moke
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 16 velikih neolupljenih surovih kraljevih kozic
- 500 g mešanice lososa in filejev bele ribe brez kože
- 2 dl kokosovega mleka
- 100 g svežega ananasa
- 85 g kokosove moke
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, ko postrežemo
Postopek
Potrebujemo 8 nabodal za ražnjiče. Če uporabimo lesena nabodala, jih pred pečenjem za 30 minut namočimo v vodi. Žar zakurimo in počakamo, da plameni pogasnejo, ali pa močno segrejemo rebrasto ponev. Ribje fileje in ananas narežemo na večje kocke.
Kozice, koščke ribe, kokosovo mleko, sol in poper damo v veliko skledo in premešamo, nato kozice in ribje koščke skupaj z ananasom nabodemo na nabodala. Kokosovo moko stresemo na krožnik in v njej povaljamo ražnjiče. Rahlo jih pritisnemo po krožniku, da se kokos prime. Ražnjiče pokapamo z malo oljčnega olja in pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se kozice rožnato obarvajo, riba pa je pečena. Nabodala postrežemo s krhlji limete.