© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom

Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom

Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom

Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe (8 ražnjičev)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 16 velikih neolupljenih surovih kraljevih kozic
  • 500 g mešanice lososa in filejev bele ribe brez kože
  • 2 dl kokosovega mleka
  • 100 g svežega ananasa
  • 85 g kokosove moke
  • malo oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • krhlji limete, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 16 velikih neolupljenih surovih kraljevih kozic
  • 500 g mešanice lososa in filejev bele ribe brez kože
  • 2 dl kokosovega mleka
  • 100 g svežega ananasa
  • 85 g kokosove moke
  • malo oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • krhlji limete, ko postrežemo

Postopek

1

Potrebujemo 8 nabodal za ražnjiče. Če uporabimo lesena nabodala, jih pred pečenjem za 30 minut namočimo v vodi. Žar zakurimo in počakamo, da plameni pogasnejo, ali pa močno segrejemo rebrasto ponev. Ribje fileje in ananas narežemo na večje kocke.

2

Kozice, koščke ribe, kokosovo mleko, sol in poper damo v veliko skledo in premešamo, nato kozice in ribje koščke skupaj z ananasom nabodemo na nabodala. Kokosovo moko stresemo na krožnik in v njej povaljamo ražnjiče. Rahlo jih pritisnemo po krožniku, da se kokos prime. Ražnjiče pokapamo z malo oljčnega olja in pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se kozice rožnato obarvajo, riba pa je pečena. Nabodala postrežemo s krhlji limete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.