
Kaj boste skuhali danes?
Kostanjeva juha z raviolom s spirulino in nadevom z jurčki
Kostanjeva juha z raviolom s spirulino in nadevom z jurčki

Sestavine
za raviol
- 200 g ostre moke
- 2 jajci
- 1 žlička alge spirulina (po želji)
- 120 g očiščenih jurčkov
- 30 g pora
- maslo
za juho
- sol
- 350 g olupljenega kuhanega kostanja
- 70 g zelene
- 70 g korenčka
- 50 g pora
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- 30 g masla
- 0,6 dl sladke smetane
- mleti beli poper
- 1 lovorov list

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
za raviol
- 200 g ostre moke
- 2 jajci
- 1 žlička alge spirulina (po želji)
- 120 g očiščenih jurčkov
- 30 g pora
- maslo
za juho
- sol
- 350 g olupljenega kuhanega kostanja
- 70 g zelene
- 70 g korenčka
- 50 g pora
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- 30 g masla
- 0,6 dl sladke smetane
- mleti beli poper
- 1 lovorov list
Postopek
Za raviole moko stresemo v posodo, primešamo spirulino, dodamo jajci, dobro zgnetemo in pustimo počivati 30 minut. Za nadev 30 g narezanega pora prepražimo na maslu in vmešamo narezane jurčke. Testo razvaljamo, izrežemo 4 enake kroge in na vsakega damo po 2 žlički nadeva. Robove dvignemo in zavežemo z rezino pora. Raviole kuhamo 10 minut v soljeni vodi.
Jušno osnovo zavremo. Zeleno in korenček drobno sesekljamo in stresemo v posodo z maslom. Pristavimo, da se maslo počasi stopi, in pražimo 4 minute. Dodamo 50 g drobno sesekljanega pora in vse skupaj pražimo še 5 minut, vmes pa občasno premešamo.
Na prepraženo zelenjavo stresemo olupljen kostanj. Prilijemo vročo jušno osnovo in dodamo lovorov list. Zavremo in počasi kuhamo 20 minut. Posodo odstavimo, vsebino pa gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Prilijemo smetano, ponovno pristavimo na štedilnik, začinimo ter še malo pokuhamo. Juho nadevamo na krožnike in v vsakega položimo po en raviol, po želji tudi popečene jurčke in nekaj kapljic oljčnega olja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Medenjakova hišica
Fajitas – govedina na žaru po mehiško
Če imate čas, meso za fajitas položite v marinado že dan prej