
Kaj boste skuhali danes?
Kostanjeva juha z raviolom s spirulino in nadevom z jurčki
Kostanjeva juha z raviolom s spirulino in nadevom z jurčki

Sestavine
za raviol
- 200 g ostre moke
- 2 jajci
- 1 žlička alge spirulina (po želji)
- 120 g očiščenih jurčkov
- 30 g pora
- maslo
za juho
- sol
- 350 g olupljenega kuhanega kostanja
- 70 g zelene
- 70 g korenčka
- 50 g pora
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- 30 g masla
- 0,6 dl sladke smetane
- mleti beli poper
- 1 lovorov list

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
za raviol
- 200 g ostre moke
- 2 jajci
- 1 žlička alge spirulina (po želji)
- 120 g očiščenih jurčkov
- 30 g pora
- maslo
za juho
- sol
- 350 g olupljenega kuhanega kostanja
- 70 g zelene
- 70 g korenčka
- 50 g pora
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- 30 g masla
- 0,6 dl sladke smetane
- mleti beli poper
- 1 lovorov list
Postopek
Za raviole moko stresemo v posodo, primešamo spirulino, dodamo jajci, dobro zgnetemo in pustimo počivati 30 minut. Za nadev 30 g narezanega pora prepražimo na maslu in vmešamo narezane jurčke. Testo razvaljamo, izrežemo 4 enake kroge in na vsakega damo po 2 žlički nadeva. Robove dvignemo in zavežemo z rezino pora. Raviole kuhamo 10 minut v soljeni vodi.
Jušno osnovo zavremo. Zeleno in korenček drobno sesekljamo in stresemo v posodo z maslom. Pristavimo, da se maslo počasi stopi, in pražimo 4 minute. Dodamo 50 g drobno sesekljanega pora in vse skupaj pražimo še 5 minut, vmes pa občasno premešamo.
Na prepraženo zelenjavo stresemo olupljen kostanj. Prilijemo vročo jušno osnovo in dodamo lovorov list. Zavremo in počasi kuhamo 20 minut. Posodo odstavimo, vsebino pa gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Prilijemo smetano, ponovno pristavimo na štedilnik, začinimo ter še malo pokuhamo. Juho nadevamo na krožnike in v vsakega položimo po en raviol, po želji tudi popečene jurčke in nekaj kapljic oljčnega olja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni češnjevi paradižniki
Zapečene testenine s klobaso, žajbljem in bučo
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi