Kaj boste skuhali danes?
Kostanjeva juha z raviolom s spirulino in nadevom z jurčki
Kostanjeva juha z raviolom s spirulino in nadevom z jurčki
Sestavine
za raviol
- 200 g ostre moke
- 2 jajci
- 1 žlička alge spirulina (po želji)
- 120 g očiščenih jurčkov
- 30 g pora
- maslo
za juho
- sol
- 350 g olupljenega kuhanega kostanja
- 70 g zelene
- 70 g korenčka
- 50 g pora
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- 30 g masla
- 0,6 dl sladke smetane
- mleti beli poper
- 1 lovorov list
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
za raviol
- 200 g ostre moke
- 2 jajci
- 1 žlička alge spirulina (po želji)
- 120 g očiščenih jurčkov
- 30 g pora
- maslo
za juho
- sol
- 350 g olupljenega kuhanega kostanja
- 70 g zelene
- 70 g korenčka
- 50 g pora
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- 30 g masla
- 0,6 dl sladke smetane
- mleti beli poper
- 1 lovorov list
Postopek
Za raviole moko stresemo v posodo, primešamo spirulino, dodamo jajci, dobro zgnetemo in pustimo počivati 30 minut. Za nadev 30 g narezanega pora prepražimo na maslu in vmešamo narezane jurčke. Testo razvaljamo, izrežemo 4 enake kroge in na vsakega damo po 2 žlički nadeva. Robove dvignemo in zavežemo z rezino pora. Raviole kuhamo 10 minut v soljeni vodi.
Jušno osnovo zavremo. Zeleno in korenček drobno sesekljamo in stresemo v posodo z maslom. Pristavimo, da se maslo počasi stopi, in pražimo 4 minute. Dodamo 50 g drobno sesekljanega pora in vse skupaj pražimo še 5 minut, vmes pa občasno premešamo.
Na prepraženo zelenjavo stresemo olupljen kostanj. Prilijemo vročo jušno osnovo in dodamo lovorov list. Zavremo in počasi kuhamo 20 minut. Posodo odstavimo, vsebino pa gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Prilijemo smetano, ponovno pristavimo na štedilnik, začinimo ter še malo pokuhamo. Juho nadevamo na krožnike in v vsakega položimo po en raviol, po želji tudi popečene jurčke in nekaj kapljic oljčnega olja.