© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjeva juha z raviolom s spirulino in nadevom z jurčki

Kostanjeva juha z raviolom s spirulino in nadevom z jurčki

Čas priprave 1 h 25 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kostanjeva juha z raviolom s spirulino in nadevom z jurcki

Sestavine

za raviol

  • 200 g ostre moke
  • 2 jajci
  • 1 žlička alge spirulina (po želji)
  • 120 g očiščenih jurčkov
  • 30 g pora
  • maslo

za juho

  • sol
  • 350 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 70 g zelene
  • 70 g korenčka
  • 50 g pora
  • 7 dl zelenjavne jušne osnove
  • 30 g masla
  • 0,6 dl sladke smetane
  • mleti beli poper
  • 1 lovorov list
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

za raviol

  • 200 g ostre moke
  • 2 jajci
  • 1 žlička alge spirulina (po želji)
  • 120 g očiščenih jurčkov
  • 30 g pora
  • maslo

za juho

  • sol
  • 350 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 70 g zelene
  • 70 g korenčka
  • 50 g pora
  • 7 dl zelenjavne jušne osnove
  • 30 g masla
  • 0,6 dl sladke smetane
  • mleti beli poper
  • 1 lovorov list

Postopek

1

Za raviole moko stresemo v posodo, primešamo spirulino, dodamo jajci, dobro zgnetemo in pustimo počivati 30 minut. Za nadev 30 g narezanega pora prepražimo na maslu in vmešamo narezane jurčke. Testo razvaljamo, izrežemo 4 enake kroge in na vsakega damo po 2 žlički nadeva. Robove dvignemo in zavežemo z rezino pora. Raviole kuhamo 10 minut v soljeni vodi.

2

Jušno osnovo zavremo. Zeleno in korenček drobno sesekljamo in stresemo v posodo z maslom. Pristavimo, da se maslo počasi stopi, in pražimo 4 minute. Dodamo 50 g drobno sesekljanega pora in vse skupaj pražimo še 5 minut, vmes pa občasno premešamo.

3

Na prepraženo zelenjavo stresemo olupljen kostanj. Prilijemo vročo jušno osnovo in dodamo lovorov list. Zavremo in počasi kuhamo 20 minut. Posodo odstavimo, vsebino pa gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Prilijemo smetano, ponovno pristavimo na štedilnik, začinimo ter še malo pokuhamo. Juho nadevamo na krožnike in v vsakega položimo po en raviol, po želji tudi popečene jurčke in nekaj kapljic oljčnega olja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.