Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 10–12 velikih jabolk (sorte kiku ali zlati delišes)
- 150 g sladkorja
- 1 dl sladke smetane
- 1 dl olja z aromo mandarine
- ½ kozarca marmelade iz mandarine in cimeta
- 1 zavitek krhkega testa
- mleti cimet (po želji)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 10–12 velikih jabolk (sorte kiku ali zlati delišes)
- 150 g sladkorja
- 1 dl sladke smetane
- 1 dl olja z aromo mandarine
- ½ kozarca marmelade iz mandarine in cimeta
- 1 zavitek krhkega testa
- mleti cimet (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka olupimo, očistimo in razpolovimo. V ponvi počasi stopimo sladkor, da se karamelizira, prilijemo sladko smetano in premešamo. Karamel zlijemo v okrogel pekač. Na karamel v krogu zložimo jabolka, po želji posujemo s cimetom, polijemo z 0,5 dl olja z mandarino in pečemo 50 minut.
Pustimo, da se jabolka ohladijo, nato jih premažemo z marmelado in polijemo s preostalim oljem. Pokrijemo s testom in robove zataknemo v pekač. Testo z vilicami malo preluknjamo. Ponovno damo v pečico in pečemo 30 do 35 minut. Ko je pečeno, počakamo, da se malo ohladi (20 minut), nato pito obrnemo na desko ali pladenj. Postrežemo jo mlačno s kepico sladoleda ali ohlajeno s stepeno smetano ali francosko crème fraiche.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom
Namaz iz bučnic
Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.
Ajdov veganski kari
če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus