© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Obrnjena jabolčna pita

Tarte Tatin

Obrnjena jabolčna pita

Tarte Tatin

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pie-3931528_1920_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 10–12 velikih jabolk (sorte kiku ali zlati delišes)
  • 150 g sladkorja
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl olja z aromo mandarine
  • ½ kozarca marmelade iz mandarine in cimeta
  • 1 zavitek krhkega testa
  • mleti cimet (po želji)

Sestavine

  • 10–12 velikih jabolk (sorte kiku ali zlati delišes)
  • 150 g sladkorja
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl olja z aromo mandarine
  • ½ kozarca marmelade iz mandarine in cimeta
  • 1 zavitek krhkega testa
  • mleti cimet (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka olupimo, očistimo in razpolovimo. V ponvi počasi stopimo sladkor, da se karamelizira, prilijemo sladko smetano in premešamo. Karamel zlijemo v okrogel pekač. Na karamel v krogu zložimo jabolka, po želji posujemo s cimetom, polijemo z 0,5 dl olja z mandarino in pečemo 50 minut.

2

Pustimo, da se jabolka ohladijo, nato jih premažemo z marmelado in polijemo s preostalim oljem. Pokrijemo s testom in robove zataknemo v pekač. Testo z vilicami malo preluknjamo. Ponovno damo v pečico in pečemo 30 do 35 minut. Ko je pečeno, počakamo, da se malo ohladi (20 minut), nato pito obrnemo na desko ali pladenj. Postrežemo jo mlačno s kepico sladoleda ali ohlajeno s stepeno smetano ali francosko crème fraiche.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.