© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom

Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek

Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom

Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 8–10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sirova-torta-s-pomaranco-in-granatnim-jabolkom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 250 g polnozrnatih piškotov
  • 100 g masla
  • 600 g kremnega sira
  • naribana lupinica 3 pomaranč
  • 3 žlice mleka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1,5 dl sladke smetane
  • semena enega granatnega jabolka in pomarančni fileji za okras
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 250 g polnozrnatih piškotov
  • 100 g masla
  • 600 g kremnega sira
  • naribana lupinica 3 pomaranč
  • 3 žlice mleka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1,5 dl sladke smetane
  • semena enega granatnega jabolka in pomarančni fileji za okras

Postopek

1

Piškote grobo zdrobimo – lahko jih damo v vrečko in jih povaljamo z valjarjem ali pa jih grobo zmeljemo v multipraktiku. Zdrobljene piškote damo v skledo in jim prilijemo stopljeno maslo, premešamo in s piškotno maso, ki jo potlačimo s prsti ali hrbtno stranjo žlice, obložimo model za torte premera 23 cm. Tortno podlago pol ure hladimo v hladilniku.

2

Kremni sir, naribano pomarančno lupinico, mleko in sladkor v prahu damo v skledo in z električnim mešalnikom mešamo, da dobimo gladko maso. Dodamo sladko smetano in stepamo, da dobimo gosto kremo. Kremo prelijemo po piškotni podlagi in jo poravnamo. Torto postavimo vsaj za 4 ure nazaj v hladilnik, lahko tudi čez noč.

3

Izrežemo fileje iz pomaranč, katerih lupino smo prej naribali za kremo. Pomaranči obrežemo vrh in dno, jo postavimo na desko in z ostrim nožem obrežemo ostanek lupine, tako da na pomaranči ne ostane nič bele kožice. Nato zarežemo med krhlji in iz membran izločimo pomarančne fileje. Pred postrežbo torto okrasimo s pomarančnimi fileji in semeni granatnega jabolka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.