
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek

Sestavine
- 250 g polnozrnatih piškotov
- 100 g masla
- 600 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 3 žlice mleka
- 100 g sladkorja v prahu
- 1,5 dl sladke smetane
- semena enega granatnega jabolka in pomarančni fileji za okras

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 250 g polnozrnatih piškotov
- 100 g masla
- 600 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 3 žlice mleka
- 100 g sladkorja v prahu
- 1,5 dl sladke smetane
- semena enega granatnega jabolka in pomarančni fileji za okras
Postopek
Piškote grobo zdrobimo – lahko jih damo v vrečko in jih povaljamo z valjarjem ali pa jih grobo zmeljemo v multipraktiku. Zdrobljene piškote damo v skledo in jim prilijemo stopljeno maslo, premešamo in s piškotno maso, ki jo potlačimo s prsti ali hrbtno stranjo žlice, obložimo model za torte premera 23 cm. Tortno podlago pol ure hladimo v hladilniku.
Kremni sir, naribano pomarančno lupinico, mleko in sladkor v prahu damo v skledo in z električnim mešalnikom mešamo, da dobimo gladko maso. Dodamo sladko smetano in stepamo, da dobimo gosto kremo. Kremo prelijemo po piškotni podlagi in jo poravnamo. Torto postavimo vsaj za 4 ure nazaj v hladilnik, lahko tudi čez noč.
Izrežemo fileje iz pomaranč, katerih lupino smo prej naribali za kremo. Pomaranči obrežemo vrh in dno, jo postavimo na desko in z ostrim nožem obrežemo ostanek lupine, tako da na pomaranči ne ostane nič bele kožice. Nato zarežemo med krhlji in iz membran izločimo pomarančne fileje. Pred postrežbo torto okrasimo s pomarančnimi fileji in semeni granatnega jabolka.