© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjeva juha s portskim vinom

Kostanjeva juha s portskim vinom

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kostanjeva-juha-s-portskim-vinom_558x620_acf_cropped_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g kostanja
  • 5 dl kokošje ali zelenjavne jušne osnove
  • 20 g masla
  • 10 g sladkorja
  • 0,4 dl rdečega portskega vina
  • 0,1 dl konjaka
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • malo masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g kostanja
  • 5 dl kokošje ali zelenjavne jušne osnove
  • 20 g masla
  • 10 g sladkorja
  • 0,4 dl rdečega portskega vina
  • 0,1 dl konjaka
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • malo masla

Postopek

1

Kostanj pristavimo v hladni vodi, skuhamo do mehkega in olupimo, preden se popolnoma ohladi. Štiri lepe cele kostanje prihranimo, ostale pa drobno narežemo in na maslu rahlo prepražimo. Dodamo sladkor, karameliziramo, zalijemo s konjakom ter dolijemo najprej rdeče vino, nato pa jušno osnovo.

2

Juho rahlo kuhljamo 10 minut. Na koncu dodamo sladko smetano, vmešalniku zmešamo in precedimo. Prihranjene štiri kostanje na maslu pretresemo. Preden juho ponudimo, jo po želji še malo začinimo s soljo in poprom ter okrasimo s kostanjevimi rezinicami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.