Kaj boste skuhali danes?
Preprosta pica margerita
Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!
Preprosta pica margerita
Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!
Sestavine
- oljčno olje za pekač
- 200 g moke
- 7 g suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 1,25 dl tople vode
- 0,85 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 100 g mocarele
- 2 žlici naribanega parmezana
- šopek bazilike
- sol
- solata za prilogo
Najboljši recepti za krvavice, pečenice in druge klobase
Topli in krepki obroki z domačimi klobasami so popolna ideja za hladne dni, ko si želimo obilnih kosil, ki nas napolnijo z nostalgijo.
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Sestavine
- oljčno olje za pekač
- 200 g moke
- 7 g suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 1,25 dl tople vode
- 0,85 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 100 g mocarele
- 2 žlici naribanega parmezana
- šopek bazilike
- sol
- solata za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 240 °C. Pekač velikosti 20 x 24 cm namastimo z oljem. V skledi zmešamo moko, kvas, sol in sladkor ter prilijemo vodo. Dobro premešamo in zgnetemo, da dobimo gladko testo, s katerim obložimo namaščen pekač.
Polovico mocarele naribamo, polovico jo narežemo na rezine. Polovico bazilike nasekljamo. Testo enakomerno premažemo s pasiranim paradižnikom in tanek rob pustimo nenamazan. Paradižnik solimo, posujemo z nasekljano baziliko, mocarelo in parmezanom ter pečemo 15 do 20 minut ali tako dolgo, da se pica speče, nato jo posujemo s preostalo baziliko in postrežemo s solato.