© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprosta pica margerita

Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!

Preprosta pica margerita

Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
preprosta pica margerita

Sestavine

  • oljčno olje za pekač
  • 200 g moke
  • 7 g suhega kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1,25 dl tople vode
  • 0,85 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 100 g mocarele
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • šopek bazilike
  • sol
  • solata za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • oljčno olje za pekač
  • 200 g moke
  • 7 g suhega kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1,25 dl tople vode
  • 0,85 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 100 g mocarele
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • šopek bazilike
  • sol
  • solata za prilogo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 240 °C. Pekač velikosti 20 x 24 cm namastimo z oljem. V skledi zmešamo moko, kvas, sol in sladkor ter prilijemo vodo. Dobro premešamo in zgnetemo, da dobimo gladko testo, s katerim obložimo namaščen pekač.

2

Polovico mocarele naribamo, polovico jo narežemo na rezine. Polovico bazilike nasekljamo. Testo enakomerno premažemo s pasiranim paradižnikom in tanek rob pustimo nenamazan. Paradižnik solimo, posujemo z nasekljano baziliko, mocarelo in parmezanom ter pečemo 15 do 20 minut ali tako dolgo, da se pica speče, nato jo posujemo s preostalo baziliko in postrežemo s solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.