© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami

Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo

Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami

Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kastaniensuppe mit Ingwer und Rosinen

Sestavine

  • 250 g kuhanega in olupljenega kostanja
  • 7,5 dl kokošje juhe
  • 2,5 dl mleka
  • košček (1 cm) ingverja
  • sol
  • muškatni orešek
  • kajenski poper
  • 4 tanke rezine ingverja za okras

jušni vložek

  • 1 žlica rozin
  • 4 žlice na koščke narezanega kostanja
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 250 g kuhanega in olupljenega kostanja
  • 7,5 dl kokošje juhe
  • 2,5 dl mleka
  • košček (1 cm) ingverja
  • sol
  • muškatni orešek
  • kajenski poper
  • 4 tanke rezine ingverja za okras

jušni vložek

  • 1 žlica rozin
  • 4 žlice na koščke narezanega kostanja

Postopek

1

V kozici zavremo kokošjo juho, ki smo ji dodali kostanj. Počasi kuhljamo približno 10 minut. Dolijemo mleko in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.

2

Ingver drobno naribamo in stresemo v juho; začinimo jo s soljo, muškatom in kajenskim poprom.

3

Juho nalijemo v globoke krožnike, dodamo koščke kostanja, rezinice ingverja in rozine ter takoj ponudimo.

Priljubljeni recepti

Zvitki rostbifa s skuto in beluši

Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

45 min
Zahtevno

Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom

Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom

10 min
Enostavno

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

20 min
Srednje zahtevno

Smash burger

To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.