Kaj boste skuhali danes?
Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami
Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo
Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami
Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo
Sestavine
- 250 g kuhanega in olupljenega kostanja
- 7,5 dl kokošje juhe
- 2,5 dl mleka
- košček (1 cm) ingverja
- sol
- muškatni orešek
- kajenski poper
- 4 tanke rezine ingverja za okras
jušni vložek
- 1 žlica rozin
- 4 žlice na koščke narezanega kostanja
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Sestavine
- 250 g kuhanega in olupljenega kostanja
- 7,5 dl kokošje juhe
- 2,5 dl mleka
- košček (1 cm) ingverja
- sol
- muškatni orešek
- kajenski poper
- 4 tanke rezine ingverja za okras
jušni vložek
- 1 žlica rozin
- 4 žlice na koščke narezanega kostanja
Postopek
V kozici zavremo kokošjo juho, ki smo ji dodali kostanj. Počasi kuhljamo približno 10 minut. Dolijemo mleko in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.
Ingver drobno naribamo in stresemo v juho; začinimo jo s soljo, muškatom in kajenskim poprom.
Juho nalijemo v globoke krožnike, dodamo koščke kostanja, rezinice ingverja in rozine ter takoj ponudimo.