
Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami
Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo
Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami
Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo

Sestavine
- 250 g kuhanega in olupljenega kostanja
- 7,5 dl kokošje juhe
- 2,5 dl mleka
- košček (1 cm) ingverja
- sol
- muškatni orešek
- kajenski poper
- 4 tanke rezine ingverja za okras
jušni vložek
- 1 žlica rozin
- 4 žlice na koščke narezanega kostanja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 250 g kuhanega in olupljenega kostanja
- 7,5 dl kokošje juhe
- 2,5 dl mleka
- košček (1 cm) ingverja
- sol
- muškatni orešek
- kajenski poper
- 4 tanke rezine ingverja za okras
jušni vložek
- 1 žlica rozin
- 4 žlice na koščke narezanega kostanja
Postopek
V kozici zavremo kokošjo juho, ki smo ji dodali kostanj. Počasi kuhljamo približno 10 minut. Dolijemo mleko in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.
Ingver drobno naribamo in stresemo v juho; začinimo jo s soljo, muškatom in kajenskim poprom.
Juho nalijemo v globoke krožnike, dodamo koščke kostanja, rezinice ingverja in rozine ter takoj ponudimo.