© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami

Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo

Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami

Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kastaniensuppe mit Ingwer und Rosinen

Sestavine

  • 250 g kuhanega in olupljenega kostanja
  • 7,5 dl kokošje juhe
  • 2,5 dl mleka
  • košček (1 cm) ingverja
  • sol
  • muškatni orešek
  • kajenski poper
  • 4 tanke rezine ingverja za okras

jušni vložek

  • 1 žlica rozin
  • 4 žlice na koščke narezanega kostanja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g kuhanega in olupljenega kostanja
  • 7,5 dl kokošje juhe
  • 2,5 dl mleka
  • košček (1 cm) ingverja
  • sol
  • muškatni orešek
  • kajenski poper
  • 4 tanke rezine ingverja za okras

jušni vložek

  • 1 žlica rozin
  • 4 žlice na koščke narezanega kostanja

Postopek

1

V kozici zavremo kokošjo juho, ki smo ji dodali kostanj. Počasi kuhljamo približno 10 minut. Dolijemo mleko in gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.

2

Ingver drobno naribamo in stresemo v juho; začinimo jo s soljo, muškatom in kajenskim poprom.

3

Juho nalijemo v globoke krožnike, dodamo koščke kostanja, rezinice ingverja in rozine ter takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.