
Kaj boste skuhali danes?
Korenčkova juha s koriandrom
Hranljiva, preprosta in poceni, a tako dobra …
Korenčkova juha s koriandrom
Hranljiva, preprosta in poceni, a tako dobra …

Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 čebula
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 krompir
- 450 g korenja
- 1,2 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- pest koriandra

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 čebula
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 krompir
- 450 g korenja
- 1,2 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- pest koriandra
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo. Krompir in korenje olupimo ter ju narežemo na kocke. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo, da ovene. Primešamo mleti koriander in krompir ter pražimo približno eno minuto. Dodamo še korenje in juho, zavremo, nato pa temperaturo zmanjšamo. Posodo pokrijemo in kuhamo približno 20 minut, da se korenje zmehča.
V juho damo še svež koriander in vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Če je potrebno, juho začinimo še s soljo, nato jo postrežemo.