
Korenčkova juha s koriandrom
Hranljiva, preprosta in poceni, a tako dobra …
Korenčkova juha s koriandrom
Hranljiva, preprosta in poceni, a tako dobra …

Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 čebula
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 krompir
- 450 g korenja
- 1,2 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- pest koriandra

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 čebula
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 krompir
- 450 g korenja
- 1,2 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- pest koriandra
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo. Krompir in korenje olupimo ter ju narežemo na kocke. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo, da ovene. Primešamo mleti koriander in krompir ter pražimo približno eno minuto. Dodamo še korenje in juho, zavremo, nato pa temperaturo zmanjšamo. Posodo pokrijemo in kuhamo približno 20 minut, da se korenje zmehča.
V juho damo še svež koriander in vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Če je potrebno, juho začinimo še s soljo, nato jo postrežemo.