Kaj boste skuhali danes?
Paradižnikova juha z rižem
Lahka in hranljiva juha, za katero imamo sestavine vedno pri roki
Paradižnikova juha z rižem
Lahka in hranljiva juha, za katero imamo sestavine vedno pri roki
Sestavine
- 1 čebula
- 1 korenček
- 1 steblo stebelne zelene
- 1 žlica drobnega rjavega sladkorja
- 2 žlici kisa (belega, rdečega ali balzamičnega)
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 400 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 l zelenjavne jušne osnove (iz 2 kock)
- 140 g riža (dolgozrnatega, basmati, divjega, rjavega ali mešanice)
- sol in poper
Ko postrežemo
- nasekljan peteršilj
- genovski pesto (po želji)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 čebula
- 1 korenček
- 1 steblo stebelne zelene
- 1 žlica drobnega rjavega sladkorja
- 2 žlici kisa (belega, rdečega ali balzamičnega)
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 400 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 l zelenjavne jušne osnove (iz 2 kock)
- 140 g riža (dolgozrnatega, basmati, divjega, rjavega ali mešanice)
- sol in poper
Ko postrežemo
- nasekljan peteršilj
- genovski pesto (po želji)
Postopek
Čebulo, korenček in stebelno zeleno nasekljamo. V veliki kozici segrejemo olje in na njem nežno pražimo zelenjavo, da se zmehča. Dodamo sladkor in kis, kuhamo minuto, nato vmešamo paradižnikovo mezgo, pasiran paradižnik, prilijemo zelenjavno jušno osnovo in dodamo rjavi riž, če ga uporabimo. Pokrijemo in kuhamo 10 minut. Če se odločimo za divji riž, ga dodamo zdaj in kuhamo še 10 minut, nato dodamo beli riž, če ga uporabimo, in kuhamo še 10 minut, da se riž zmehča.
Juho posujemo s peteršiljem, solimo in popramo. Razdelimo jo v skodelice in po želji vsako porcijo pokapamo z malo pesta.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom
Namaz iz bučnic
Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.
Ajdov veganski kari
če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus