© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Paradižnikova juha z rižem

Lahka in hranljiva juha, za katero imamo sestavine vedno pri roki

Paradižnikova juha z rižem

Lahka in hranljiva juha, za katero imamo sestavine vedno pri roki

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
paradiznikova juha z rizem

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 1 žlica drobnega rjavega sladkorja
  • 2 žlici kisa (belega, rdečega ali balzamičnega)
  • 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 400 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 l zelenjavne jušne osnove (iz 2 kock)
  • 140 g riža (dolgozrnatega, basmati, divjega, rjavega ali mešanice)
  • sol in poper

Ko postrežemo

  • nasekljan peteršilj
  • genovski pesto (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 1 žlica drobnega rjavega sladkorja
  • 2 žlici kisa (belega, rdečega ali balzamičnega)
  • 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 400 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 l zelenjavne jušne osnove (iz 2 kock)
  • 140 g riža (dolgozrnatega, basmati, divjega, rjavega ali mešanice)
  • sol in poper

Ko postrežemo

  • nasekljan peteršilj
  • genovski pesto (po želji)

Postopek

1

Čebulo, korenček in stebelno zeleno nasekljamo. V veliki kozici segrejemo olje in na njem nežno pražimo zelenjavo, da se zmehča. Dodamo sladkor in kis, kuhamo minuto, nato vmešamo paradižnikovo mezgo, pasiran paradižnik, prilijemo zelenjavno jušno osnovo in dodamo rjavi riž, če ga uporabimo. Pokrijemo in kuhamo 10 minut. Če se odločimo za divji riž, ga dodamo zdaj in kuhamo še 10 minut, nato dodamo beli riž, če ga uporabimo, in kuhamo še 10 minut, da se riž zmehča.

2

Juho posujemo s peteršiljem, solimo in popramo. Razdelimo jo v skodelice in po želji vsako porcijo pokapamo z malo pesta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.