Kaj boste skuhali danes?
Korejski hotdogi
Pripravite hotdoge z aromatičnim kimčijem
Korejski hotdogi
Pripravite hotdoge z aromatičnim kimčijem
    Sestavine
- 4 hrenovke
 - 1⁄2 žličke medu
 - 3 žlice majoneze
 - 1–1 1⁄2 žlice gouchujanga (korejska rdeča čilijeva pasta)
 - kanček riževega kisa
 - 4 štručke za hotdoge
 - 120 g kimčija (korejska fermentirana zelenjava)
 - 1 korenček
 - 1 žlička popraženih sezamovih semen
 
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Sestavine
- 4 hrenovke
 - 1⁄2 žličke medu
 - 3 žlice majoneze
 - 1–1 1⁄2 žlice gouchujanga (korejska rdeča čilijeva pasta)
 - kanček riževega kisa
 - 4 štručke za hotdoge
 - 120 g kimčija (korejska fermentirana zelenjava)
 - 1 korenček
 - 1 žlička popraženih sezamovih semen
 
Postopek
Hrenovke skuhamo po navodilih na zavitku. V skledi zmešamo med, majonezo, gouchujang in rižev kis.
Štručke prerežemo, vanje položimo hrenovke in obložimo s kimčijem. Pokapamo s pikantno majonezo in okrasimo s korenčkom, ki smo ga olupili in narezali na tanke trakove, ter sezamom.
Nasvet
Recept za kimči najdete tukaj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Marelice, kuhane v karamelu
Pecivo z limonovo kremo in borovnicami
Popolna slaščica za pomladna praznovanja
Piščanec v omaki s sladkim vinom, s česnom in šampinjoni
Kombinacija, ki navdušuje!