
Kaj boste skuhali danes?
Korejski hotdogi
Pripravite hotdoge z aromatičnim kimčijem
Korejski hotdogi
Pripravite hotdoge z aromatičnim kimčijem

Sestavine
- 4 hrenovke
- 1⁄2 žličke medu
- 3 žlice majoneze
- 1–1 1⁄2 žlice gouchujanga (korejska rdeča čilijeva pasta)
- kanček riževega kisa
- 4 štručke za hotdoge
- 120 g kimčija (korejska fermentirana zelenjava)
- 1 korenček
- 1 žlička popraženih sezamovih semen

Kako shraniti buče: zaloga topline za zimske dni
Če vas v shrambi čaka presežek buč, jih lahko z nekaj preprostimi koraki ohranite tudi več mesecev. Preberite, kako uživati v njihovem okusu vse do pomladi.

Jesenska zvezda na krožniku: ideje za popolno bučno pojedino
Nekateri jih radi rezljajo, mi pa jih še posebej radi jemo. Buče so tako vsestranske, da se jih preprosto ne moremo naveličati. Če ne veste več, kako bi jih še pripravili, imamo rešitev: nove recepte.

Kaj kuhati ta teden? Pet idej za jesenska kosila
Tedenski jedilnik, ki diši po jeseni: od bučnega narastka z žajbljem do klobase s krompirjem in jabolki. Preprosti, okusni in hranljivi recepti za vsak dan v tednu.
Sestavine
- 4 hrenovke
- 1⁄2 žličke medu
- 3 žlice majoneze
- 1–1 1⁄2 žlice gouchujanga (korejska rdeča čilijeva pasta)
- kanček riževega kisa
- 4 štručke za hotdoge
- 120 g kimčija (korejska fermentirana zelenjava)
- 1 korenček
- 1 žlička popraženih sezamovih semen
Postopek
Hrenovke skuhamo po navodilih na zavitku. V skledi zmešamo med, majonezo, gouchujang in rižev kis.
Štručke prerežemo, vanje položimo hrenovke in obložimo s kimčijem. Pokapamo s pikantno majonezo in okrasimo s korenčkom, ki smo ga olupili in narezali na tanke trakove, ter sezamom.
Nasvet
Recept za kimči najdete tukaj.