Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami
Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.
Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami
Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.
Sestavine
- 1 beljak
- 12 dag temne čokolade
- ½ skodelice naribanih mandljev
- 1 žlica češnjevega žganja (kirsch)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 25 kandiranih češenj
- ¼ skodelice čokolade v prahu
- čokoladni ostružki
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 1 beljak
- 12 dag temne čokolade
- ½ skodelice naribanih mandljev
- 1 žlica češnjevega žganja (kirsch)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 25 kandiranih češenj
- ¼ skodelice čokolade v prahu
- čokoladni ostružki
Postopek
Beljak rahlo stepemo. Čokolado naribamo in jo v srednje veliki skledi pomešamo z mandlji, sladkorjem v prahu in kirschem. Počasi dodamo toliko beljaka, da lahko sestavine zmešamo v primerno gosto maso. Maso za čokoladne tartufe za 20 minut postavimo v hladilnik.
Za dve žlički mase postavimo na dlan, jo nekoliko sploščimo in v sredo postavimo kandirano češnjo. Okrog češnje oblikujemo kroglico. Kroglice nato povaljamo v čokoladi v prahu in čokoladnih ostružkih ter jih postavimo v hladilnik, da se strdijo.
Čokoladni ostružki
Čokoladne ostružke pripravimo tako, da gladko površino (marmorno ploščo, plastično podlago ali kar zadnji del pekača) premažemo z rahlo naoljenim kosom papirnate kuhinjske brisačke. Na vodni kopeli stopimo 100 g čokolade s pol žlice rastlinskega olja, previdno prelijemo po površini in s pomočjo lopatice razmažemo v tanek sloj. Ko se skoraj popolnoma strdi jo postrgamo z ostrim nožem pod kotom 40°.
Čokoladne ostružke lahko hranimo v hladilniku tri tedne in jih uporabljamo za dekoracijo. Enostavneje jih pripravimo tako, da tablico čokolade nastrgamo z ostrim lupilnikom zelenjave.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skuše po maroško
Kavni kolač
Losos v plaščku, nadevan z rižem in špinačo
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!