Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami
Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.
Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami
Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.
Sestavine
- 1 beljak
- 12 dag temne čokolade
- ½ skodelice naribanih mandljev
- 1 žlica češnjevega žganja (kirsch)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 25 kandiranih češenj
- ¼ skodelice čokolade v prahu
- čokoladni ostružki
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 beljak
- 12 dag temne čokolade
- ½ skodelice naribanih mandljev
- 1 žlica češnjevega žganja (kirsch)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 25 kandiranih češenj
- ¼ skodelice čokolade v prahu
- čokoladni ostružki
Postopek
Beljak rahlo stepemo. Čokolado naribamo in jo v srednje veliki skledi pomešamo z mandlji, sladkorjem v prahu in kirschem. Počasi dodamo toliko beljaka, da lahko sestavine zmešamo v primerno gosto maso. Maso za čokoladne tartufe za 20 minut postavimo v hladilnik.
Za dve žlički mase postavimo na dlan, jo nekoliko sploščimo in v sredo postavimo kandirano češnjo. Okrog češnje oblikujemo kroglico. Kroglice nato povaljamo v čokoladi v prahu in čokoladnih ostružkih ter jih postavimo v hladilnik, da se strdijo.
Čokoladni ostružki
Čokoladne ostružke pripravimo tako, da gladko površino (marmorno ploščo, plastično podlago ali kar zadnji del pekača) premažemo z rahlo naoljenim kosom papirnate kuhinjske brisačke. Na vodni kopeli stopimo 100 g čokolade s pol žlice rastlinskega olja, previdno prelijemo po površini in s pomočjo lopatice razmažemo v tanek sloj. Ko se skoraj popolnoma strdi jo postrgamo z ostrim nožem pod kotom 40°.
Čokoladne ostružke lahko hranimo v hladilniku tri tedne in jih uporabljamo za dekoracijo. Enostavneje jih pripravimo tako, da tablico čokolade nastrgamo z ostrim lupilnikom zelenjave.