© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami

Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.

Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami

Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 25 kroglic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladni-tartufi-s-kandiranimi-cesnjami_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 beljak
  • 12 dag temne čokolade
  • ½ skodelice naribanih mandljev
  • 1 žlica češnjevega žganja (kirsch)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 25 kandiranih češenj
  • ¼ skodelice čokolade v prahu
  • čokoladni ostružki
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 beljak
  • 12 dag temne čokolade
  • ½ skodelice naribanih mandljev
  • 1 žlica češnjevega žganja (kirsch)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 25 kandiranih češenj
  • ¼ skodelice čokolade v prahu
  • čokoladni ostružki

Postopek

1

Beljak rahlo stepemo. Čokolado naribamo in jo v srednje veliki skledi pomešamo z mandlji, sladkorjem v prahu in kirschem. Počasi dodamo toliko beljaka, da lahko sestavine zmešamo v primerno gosto maso. Maso za čokoladne tartufe za 20 minut postavimo v hladilnik.

2

Za dve žlički mase postavimo na dlan, jo nekoliko sploščimo in v sredo postavimo kandirano češnjo. Okrog češnje oblikujemo kroglico. Kroglice nato povaljamo v čokoladi v prahu in čokoladnih ostružkih ter jih postavimo v hladilnik, da se strdijo.

Čokoladni ostružki

Čokoladne ostružke pripravimo tako, da gladko površino (marmorno ploščo, plastično podlago ali kar zadnji del pekača) premažemo z rahlo naoljenim kosom papirnate kuhinjske brisačke. Na vodni kopeli stopimo 100 g čokolade s pol žlice rastlinskega olja, previdno prelijemo po površini in s pomočjo lopatice razmažemo v tanek sloj. Ko se skoraj popolnoma strdi jo postrgamo z ostrim nožem pod kotom 40°.

Čokoladne ostružke lahko hranimo v hladilniku tri tedne in jih uporabljamo za dekoracijo. Enostavneje jih pripravimo tako, da tablico čokolade nastrgamo z ostrim lupilnikom zelenjave.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.