© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami

Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.

Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami

Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 25 kroglic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladni-tartufi-s-kandiranimi-cesnjami_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 beljak
  • 12 dag temne čokolade
  • ½ skodelice naribanih mandljev
  • 1 žlica češnjevega žganja (kirsch)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 25 kandiranih češenj
  • ¼ skodelice čokolade v prahu
  • čokoladni ostružki
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 beljak
  • 12 dag temne čokolade
  • ½ skodelice naribanih mandljev
  • 1 žlica češnjevega žganja (kirsch)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 25 kandiranih češenj
  • ¼ skodelice čokolade v prahu
  • čokoladni ostružki

Postopek

1

Beljak rahlo stepemo. Čokolado naribamo in jo v srednje veliki skledi pomešamo z mandlji, sladkorjem v prahu in kirschem. Počasi dodamo toliko beljaka, da lahko sestavine zmešamo v primerno gosto maso. Maso za čokoladne tartufe za 20 minut postavimo v hladilnik.

2

Za dve žlički mase postavimo na dlan, jo nekoliko sploščimo in v sredo postavimo kandirano češnjo. Okrog češnje oblikujemo kroglico. Kroglice nato povaljamo v čokoladi v prahu in čokoladnih ostružkih ter jih postavimo v hladilnik, da se strdijo.

Čokoladni ostružki

Čokoladne ostružke pripravimo tako, da gladko površino (marmorno ploščo, plastično podlago ali kar zadnji del pekača) premažemo z rahlo naoljenim kosom papirnate kuhinjske brisačke. Na vodni kopeli stopimo 100 g čokolade s pol žlice rastlinskega olja, previdno prelijemo po površini in s pomočjo lopatice razmažemo v tanek sloj. Ko se skoraj popolnoma strdi jo postrgamo z ostrim nožem pod kotom 40°.

Čokoladne ostružke lahko hranimo v hladilniku tri tedne in jih uporabljamo za dekoracijo. Enostavneje jih pripravimo tako, da tablico čokolade nastrgamo z ostrim lupilnikom zelenjave.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.