
Vegidog z zelenjavo v tempuri
Zelenjavne hotdoge bomo popestrili s fino tempuro
Vegidog z zelenjavo v tempuri
Zelenjavne hotdoge bomo popestrili s fino tempuro

Sestavine
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica čilijeve marmelade ali sladke čilijeve omake
- 4 štručke za hotdoge
- 5 dl olja za cvrenje
- 50 g koruznega škroba
- 30 g moke
- 0,8 dl hladnega piva (ležak)
- sol
- 300 g mešane zelenjave (mi smo uporabili bučko, jajčevec in rdečo papriko)
- 2 mladi čebulici
- 2 žlici soljenih arašidov

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica čilijeve marmelade ali sladke čilijeve omake
- 4 štručke za hotdoge
- 5 dl olja za cvrenje
- 50 g koruznega škroba
- 30 g moke
- 0,8 dl hladnega piva (ležak)
- sol
- 300 g mešane zelenjave (mi smo uporabili bučko, jajčevec in rdečo papriko)
- 2 mladi čebulici
- 2 žlici soljenih arašidov
Postopek
Majonezo zmešamo s čilijevo marmelado. Štručke prerežemo. Zelenjavo narežemo na kose, mladi čebulici pa na tanke rezine. Arašide grobo nasekljamo.
V težki kozici segrejemo olje na 180°C ali toliko, da košček zelenjave, ki ga za poskus vržemo vanj, porjavi v 20 sekundah. Velik plitev pekač obložimo s kuhinjskim papirjem. V skledi zmešamo škrob, moko, pivo in dober ščep soli.
Narezano zelenjavo po porcijah polagamo v pivsko testo, da je enakomerno oblita, in jo zlato rjavo ter hrustljavo ocvremo – trajalo bo 2 do 3 minute. S penovko jo poberemo iz olja, odložimo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in posolimo.
Zelenjavo v tempuri razdelimo v štručke, pokapamo z majonezo, obložimo z mlado čebulico in posujemo z arašidi.