Kaj boste skuhali danes?
Vegidog z zelenjavo v tempuri
Zelenjavne hotdoge bomo popestrili s fino tempuro
Vegidog z zelenjavo v tempuri
Zelenjavne hotdoge bomo popestrili s fino tempuro
Sestavine
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica čilijeve marmelade ali sladke čilijeve omake
- 4 štručke za hotdoge
- 5 dl olja za cvrenje
- 50 g koruznega škroba
- 30 g moke
- 0,8 dl hladnega piva (ležak)
- sol
- 300 g mešane zelenjave (mi smo uporabili bučko, jajčevec in rdečo papriko)
- 2 mladi čebulici
- 2 žlici soljenih arašidov
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica čilijeve marmelade ali sladke čilijeve omake
- 4 štručke za hotdoge
- 5 dl olja za cvrenje
- 50 g koruznega škroba
- 30 g moke
- 0,8 dl hladnega piva (ležak)
- sol
- 300 g mešane zelenjave (mi smo uporabili bučko, jajčevec in rdečo papriko)
- 2 mladi čebulici
- 2 žlici soljenih arašidov
Postopek
Majonezo zmešamo s čilijevo marmelado. Štručke prerežemo. Zelenjavo narežemo na kose, mladi čebulici pa na tanke rezine. Arašide grobo nasekljamo.
V težki kozici segrejemo olje na 180°C ali toliko, da košček zelenjave, ki ga za poskus vržemo vanj, porjavi v 20 sekundah. Velik plitev pekač obložimo s kuhinjskim papirjem. V skledi zmešamo škrob, moko, pivo in dober ščep soli.
Narezano zelenjavo po porcijah polagamo v pivsko testo, da je enakomerno oblita, in jo zlato rjavo ter hrustljavo ocvremo – trajalo bo 2 do 3 minute. S penovko jo poberemo iz olja, odložimo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in posolimo.
Zelenjavo v tempuri razdelimo v štručke, pokapamo z majonezo, obložimo z mlado čebulico in posujemo z arašidi.
Priljubljeni recepti
Marinirani fileji zlatovčice s piro in zelenjavo
Ribo zlatovčico lahko postrežemo tudi s piro.
Domači krekerji z grobo mleto soljo
Naredite si krekerje in jih pomalicajte v službi.
Granola s suhim sadjem in oreški
Za zdrav polnovreden zajtrk si pripravite to granolo