© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vegidog z zelenjavo v tempuri

Zelenjavne hotdoge bomo popestrili s fino tempuro

Vegidog z zelenjavo v tempuri

Zelenjavne hotdoge bomo popestrili s fino tempuro

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Vegidog z zelenjavo v tempuri

Sestavine

  • 3 žlice majoneze
  • 1 žlica čilijeve marmelade ali sladke čilijeve omake
  • 4 štručke za hotdoge
  • 5 dl olja za cvrenje
  • 50 g koruznega škroba
  • 30 g moke
  • 0,8 dl hladnega piva (ležak)
  • sol
  • 300 g mešane zelenjave (mi smo uporabili bučko, jajčevec in rdečo papriko)
  • 2 mladi čebulici
  • 2 žlici soljenih arašidov
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 3 žlice majoneze
  • 1 žlica čilijeve marmelade ali sladke čilijeve omake
  • 4 štručke za hotdoge
  • 5 dl olja za cvrenje
  • 50 g koruznega škroba
  • 30 g moke
  • 0,8 dl hladnega piva (ležak)
  • sol
  • 300 g mešane zelenjave (mi smo uporabili bučko, jajčevec in rdečo papriko)
  • 2 mladi čebulici
  • 2 žlici soljenih arašidov

Postopek

1

Majonezo zmešamo s čilijevo marmelado. Štručke prerežemo. Zelenjavo narežemo na kose, mladi čebulici pa na tanke rezine. Arašide grobo nasekljamo.

2

V težki kozici segrejemo olje na 180°C ali toliko, da košček zelenjave, ki ga za poskus vržemo vanj, porjavi v 20 sekundah. Velik plitev pekač obložimo s kuhinjskim papirjem. V skledi zmešamo škrob, moko, pivo in dober ščep soli.

3

Narezano zelenjavo po porcijah polagamo v pivsko testo, da je enakomerno oblita, in jo zlato rjavo ter hrustljavo ocvremo – trajalo bo 2 do 3 minute. S penovko jo poberemo iz olja, odložimo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in posolimo.

4

Zelenjavo v tempuri razdelimo v štručke, pokapamo z majonezo, obložimo z mlado čebulico in posujemo z arašidi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.