© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nasoljeni rumenjaki

Presenetite goste z nasoljenimi rumenjaki

Nasoljeni rumenjaki

Presenetite goste z nasoljenimi rumenjaki

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 6 rumenjakov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nasoljeni rumenjak

Sestavine

  • 6 rumenjakov
  • drobno mleta sol
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 6 rumenjakov
  • drobno mleta sol

Postopek

1

Dno posode prekrijemo s plastjo drobno mlete soli, debelo približno 2 cm (grobo mlete soli za ta recept ne moremo uporabiti).

2

S hrbtno stranjo žlice naredimo v sol toliko vdolbin, kolikor rumenjakov bomo nasolili.

3

Rumenjake zelo natančno ločimo od beljakov in jih previdno spustimo v vdolbine.

4

Popolnoma jih prekrijemo s še več soli in postavimo v hladilnik za 8 ur ali čez noč.

5

Naslednji dan rumenjake vzamemo iz soli. Morali bi se strditi in dobiti teksturo lepljivega gumijastega bombona.

6

Speremo jih pod mrzlo vodo in jih pazljivo osušimo s papirnato brisačo. Po videzu bi morali spominjati na posušene marelice.

7

Pečico segrejemo na najnižjo temperaturo (60 °C). Rumenjake razporedimo po naoljeni kuhinjski mrežici in jih sušimo v pečici 3 ure oziroma dokler niso posušeni in trdi.

8

Ko se rumenjaki ohladijo, so pripra- vljeni, da jih drobno nastrgamo na jedi. (V nepredušno zaprti posodi jih lahko v hladilniku hranimo do 3 mesece.)


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.