
Nasoljeni rumenjaki
Presenetite goste z nasoljenimi rumenjaki
Nasoljeni rumenjaki
Presenetite goste z nasoljenimi rumenjaki

Sestavine
- 6 rumenjakov
- drobno mleta sol

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 6 rumenjakov
- drobno mleta sol
Postopek
Dno posode prekrijemo s plastjo drobno mlete soli, debelo približno 2 cm (grobo mlete soli za ta recept ne moremo uporabiti).
S hrbtno stranjo žlice naredimo v sol toliko vdolbin, kolikor rumenjakov bomo nasolili.
Rumenjake zelo natančno ločimo od beljakov in jih previdno spustimo v vdolbine.
Popolnoma jih prekrijemo s še več soli in postavimo v hladilnik za 8 ur ali čez noč.
Naslednji dan rumenjake vzamemo iz soli. Morali bi se strditi in dobiti teksturo lepljivega gumijastega bombona.
Speremo jih pod mrzlo vodo in jih pazljivo osušimo s papirnato brisačo. Po videzu bi morali spominjati na posušene marelice.
Pečico segrejemo na najnižjo temperaturo (60 °C). Rumenjake razporedimo po naoljeni kuhinjski mrežici in jih sušimo v pečici 3 ure oziroma dokler niso posušeni in trdi.
Ko se rumenjaki ohladijo, so pripra- vljeni, da jih drobno nastrgamo na jedi. (V nepredušno zaprti posodi jih lahko v hladilniku hranimo do 3 mesece.)