
Nasoljeni rumenjaki
Presenetite goste z nasoljenimi rumenjaki
Nasoljeni rumenjaki
Presenetite goste z nasoljenimi rumenjaki

Sestavine
- 6 rumenjakov
- drobno mleta sol

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 6 rumenjakov
- drobno mleta sol
Postopek
Dno posode prekrijemo s plastjo drobno mlete soli, debelo približno 2 cm (grobo mlete soli za ta recept ne moremo uporabiti).
S hrbtno stranjo žlice naredimo v sol toliko vdolbin, kolikor rumenjakov bomo nasolili.
Rumenjake zelo natančno ločimo od beljakov in jih previdno spustimo v vdolbine.
Popolnoma jih prekrijemo s še več soli in postavimo v hladilnik za 8 ur ali čez noč.
Naslednji dan rumenjake vzamemo iz soli. Morali bi se strditi in dobiti teksturo lepljivega gumijastega bombona.
Speremo jih pod mrzlo vodo in jih pazljivo osušimo s papirnato brisačo. Po videzu bi morali spominjati na posušene marelice.
Pečico segrejemo na najnižjo temperaturo (60 °C). Rumenjake razporedimo po naoljeni kuhinjski mrežici in jih sušimo v pečici 3 ure oziroma dokler niso posušeni in trdi.
Ko se rumenjaki ohladijo, so pripra- vljeni, da jih drobno nastrgamo na jedi. (V nepredušno zaprti posodi jih lahko v hladilniku hranimo do 3 mesece.)