Kaj boste skuhali danes?
Sušidog z rakovico
Hotdog z rakovico, zakaj pa ne?!
Sušidog z rakovico
Hotdog z rakovico, zakaj pa ne?!
Sestavine
- 1 list alg nori
- 200 g belega rakovičjega mesa
- 4 žlice majoneze
- lupinica in sok 1 limone
- sol
- 1 avokado
- 1–2 žlički vasabija (odvisno, kako pekoče nam je všeč)
- 4 štručke za hotdoge
Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 1 list alg nori
- 200 g belega rakovičjega mesa
- 4 žlice majoneze
- lupinica in sok 1 limone
- sol
- 1 avokado
- 1–2 žlički vasabija (odvisno, kako pekoče nam je všeč)
- 4 štručke za hotdoge
Postopek
List nori opečemo v suhi ponvi na visoki temperaturi, da postane hrustljav. Pustimo, da se ohladi, nato ga narežemo na trakce.
Rakovičje meso zmešamo z 1 žlico majoneze, limonovo lupinico in polovico soka ter solimo. Avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo na rezine, nato ga pomešamo s preostalim limonovim sokom, preostalo majonezo pa zmešamo z vasabijem.
Rakovičje meso in avokado razdelimo v prerezane štručke, pokapamo z vasabijevo majonezo in obložimo s trakci norija.
Nasvet
Namesto rakovice lahko uporabimo drobno sesekljane kuhane in oluščene kozice ali meso drugih rakov.