© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kamutova rižota s šparglji in popečeno slanino

Kamutova rižota s šparglji in popečeno slanino

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kamutova rizota z belusi in popeceno slanino

Sestavine

  • 400 g kuhanega kamuta
  • 500 g špargljev
  • 100 g pora
  • 100 g masla
  • 150 g hamburške slanine
  • 60 g naribanega parmezana
  • sol
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 400 g kuhanega kamuta
  • 500 g špargljev
  • 100 g pora
  • 100 g masla
  • 150 g hamburške slanine
  • 60 g naribanega parmezana
  • sol

Postopek

1

Šparglje očistimo, olesenele dele odrežemo, stebla pa narežemo na približno 1 cm dolge koščke. Por operemo in nasekljamo. Slanino drobno narežemo, 4 rezine pa po želji prihranimo za dekoracijo.

2

V posodi razpustimo maslo, nanj stresemo nasekljan por, polovico na drobno narezane slanine in popražimo. Nato dodamo narezane šparglje in kamut, začinimo s soljo, dobro premešamo in še malo pražimo, da se šparglji malce zmehčajo.

3

Pred serviranjem v kamutovo rižoto vmešamo še parmezan in dobro premešamo. Jed okrasimo s popečenimi rezinami prihranjene slanine, lahko pa tudi s tanko narezanimi popečenimi šparglji.

Priljubljeni recepti

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

Sirov kolač s češnjevim džemom

Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

1 h 45 min
Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci

Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.