
Sestavine
- 400 g kuhanega kamuta
- 500 g špargljev
- 100 g pora
- 100 g masla
- 150 g hamburške slanine
- 60 g naribanega parmezana
- sol

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 400 g kuhanega kamuta
- 500 g špargljev
- 100 g pora
- 100 g masla
- 150 g hamburške slanine
- 60 g naribanega parmezana
- sol
Postopek
Šparglje očistimo, olesenele dele odrežemo, stebla pa narežemo na približno 1 cm dolge koščke. Por operemo in nasekljamo. Slanino drobno narežemo, 4 rezine pa po želji prihranimo za dekoracijo.
V posodi razpustimo maslo, nanj stresemo nasekljan por, polovico na drobno narezane slanine in popražimo. Nato dodamo narezane šparglje in kamut, začinimo s soljo, dobro premešamo in še malo pražimo, da se šparglji malce zmehčajo.
Pred serviranjem v kamutovo rižoto vmešamo še parmezan in dobro premešamo. Jed okrasimo s popečenimi rezinami prihranjene slanine, lahko pa tudi s tanko narezanimi popečenimi šparglji.