
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 400 g kuhanega kamuta
- 500 g špargljev
- 100 g pora
- 100 g masla
- 150 g hamburške slanine
- 60 g naribanega parmezana
- sol

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 400 g kuhanega kamuta
- 500 g špargljev
- 100 g pora
- 100 g masla
- 150 g hamburške slanine
- 60 g naribanega parmezana
- sol
Postopek
Šparglje očistimo, olesenele dele odrežemo, stebla pa narežemo na približno 1 cm dolge koščke. Por operemo in nasekljamo. Slanino drobno narežemo, 4 rezine pa po želji prihranimo za dekoracijo.
V posodi razpustimo maslo, nanj stresemo nasekljan por, polovico na drobno narezane slanine in popražimo. Nato dodamo narezane šparglje in kamut, začinimo s soljo, dobro premešamo in še malo pražimo, da se šparglji malce zmehčajo.
Pred serviranjem v kamutovo rižoto vmešamo še parmezan in dobro premešamo. Jed okrasimo s popečenimi rezinami prihranjene slanine, lahko pa tudi s tanko narezanimi popečenimi šparglji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.