© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kamutova rižota s šparglji in popečeno slanino

Kamutova rižota s šparglji in popečeno slanino

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kamutova rizota z belusi in popeceno slanino

Sestavine

  • 400 g kuhanega kamuta
  • 500 g špargljev
  • 100 g pora
  • 100 g masla
  • 150 g hamburške slanine
  • 60 g naribanega parmezana
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g kuhanega kamuta
  • 500 g špargljev
  • 100 g pora
  • 100 g masla
  • 150 g hamburške slanine
  • 60 g naribanega parmezana
  • sol

Postopek

1

Šparglje očistimo, olesenele dele odrežemo, stebla pa narežemo na približno 1 cm dolge koščke. Por operemo in nasekljamo. Slanino drobno narežemo, 4 rezine pa po želji prihranimo za dekoracijo.

2

V posodi razpustimo maslo, nanj stresemo nasekljan por, polovico na drobno narezane slanine in popražimo. Nato dodamo narezane šparglje in kamut, začinimo s soljo, dobro premešamo in še malo pražimo, da se šparglji malce zmehčajo.

3

Pred serviranjem v kamutovo rižoto vmešamo še parmezan in dobro premešamo. Jed okrasimo s popečenimi rezinami prihranjene slanine, lahko pa tudi s tanko narezanimi popečenimi šparglji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.