Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 400 g kuhanega kamuta
- 500 g špargljev
- 100 g pora
- 100 g masla
- 150 g hamburške slanine
- 60 g naribanega parmezana
- sol
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 400 g kuhanega kamuta
- 500 g špargljev
- 100 g pora
- 100 g masla
- 150 g hamburške slanine
- 60 g naribanega parmezana
- sol
Postopek
Šparglje očistimo, olesenele dele odrežemo, stebla pa narežemo na približno 1 cm dolge koščke. Por operemo in nasekljamo. Slanino drobno narežemo, 4 rezine pa po želji prihranimo za dekoracijo.
V posodi razpustimo maslo, nanj stresemo nasekljan por, polovico na drobno narezane slanine in popražimo. Nato dodamo narezane šparglje in kamut, začinimo s soljo, dobro premešamo in še malo pražimo, da se šparglji malce zmehčajo.
Pred serviranjem v kamutovo rižoto vmešamo še parmezan in dobro premešamo. Jed okrasimo s popečenimi rezinami prihranjene slanine, lahko pa tudi s tanko narezanimi popečenimi šparglji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčni zavitek
Pečena račka z ringloji
Zamrznjene jogurtove lučke s čajem mača
Pripravite malce drugačen ledeni posladek s čajem mača