© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Štručke s šparglji, ovitimi v šunko

Fini spomladanski sendviči

Štručke s šparglji, ovitimi v šunko

Fini spomladanski sendviči

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 štručk
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ham and asparagus subsbacon and egg piesweekend

Sestavine

  • 24 špargljev (pribl. 150 g)
  • 12 manjših rezin šunke
  • 50 g masla
  • kanček limonovega soka
  • 12 štručk kruha
  • sol
  • poper
  • malo solatnega preliva (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 24 špargljev (pribl. 150 g)
  • 12 manjših rezin šunke
  • 50 g masla
  • kanček limonovega soka
  • 12 štručk kruha
  • sol
  • poper
  • malo solatnega preliva (po želji)

Postopek

1

Šparglje odrežemo, da so vršički malo daljši od kruhovih štručk, in jih minuto ali dve kuhamo v vreli slani vodi. Odcedimo jih, posušimo s papirnato brisačo in po dva šparglja ovijemo v rezino šunke.

2

Maslo zmešamo z malo soli, porom in kančkom limonovega soka. Štručke prerežemo tako, da se polovici še stikata. Premažemo jih z malo začinjenega masla, v štručke vstavimo šparglje, ovite v šunko, in po želji dodamo malo solatnega preliva.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.