© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

File sulca in pirina rižota s šparglji

File sulca in pirina rižota s šparglji

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
file sulca in pirina rizota z belusi

Sestavine

  • 350 g pirinega riža
  • 50 g pora
  • 20 g korenja
  • 150 g špargljev
  • osnova iz špargljev
  • 150 g sulca na osebo
  • ščepec piranske soli
  • ščepec belega popra
  • oljčno olje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 350 g pirinega riža
  • 50 g pora
  • 20 g korenja
  • 150 g špargljev
  • osnova iz špargljev
  • 150 g sulca na osebo
  • ščepec piranske soli
  • ščepec belega popra
  • oljčno olje

Postopek

1

Piro kuhamo približno 10 minut. Por in korenje očistimo in narežemo. Špargljem odrežemo olesenele dele in jih tudi narežemo. Na oljčnem olju prepražimo por, dodamo korenje in narezane šparglje. Zalijemo z osnovo iz špargljev, dodamo kuhano piro, premešamo in pokuhamo. Solimo in popramo in dodamo malce belega vina.

2

Sulca popečemo na žaru na malo oljčnega olja. Po potrebi solimo in popramo. File sulca postrežemo s pirino rižoto s šparglji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.