
Kaj boste skuhali danes?
File sulca in pirina rižota s šparglji
File sulca in pirina rižota s šparglji

Sestavine
- 350 g pirinega riža
- 50 g pora
- 20 g korenja
- 150 g špargljev
- osnova iz špargljev
- 150 g sulca na osebo
- ščepec piranske soli
- ščepec belega popra
- oljčno olje

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 350 g pirinega riža
- 50 g pora
- 20 g korenja
- 150 g špargljev
- osnova iz špargljev
- 150 g sulca na osebo
- ščepec piranske soli
- ščepec belega popra
- oljčno olje
Postopek
Piro kuhamo približno 10 minut. Por in korenje očistimo in narežemo. Špargljem odrežemo olesenele dele in jih tudi narežemo. Na oljčnem olju prepražimo por, dodamo korenje in narezane šparglje. Zalijemo z osnovo iz špargljev, dodamo kuhano piro, premešamo in pokuhamo. Solimo in popramo in dodamo malce belega vina.
Sulca popečemo na žaru na malo oljčnega olja. Po potrebi solimo in popramo. File sulca postrežemo s pirino rižoto s šparglji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lazanja z bučkami in morskimi sadeži
Nabodalca s češnjevim paradižnikom, mini mocarelo in baziliko
Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo
Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"