© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lazanja z divjimi šparglji

Lazanja z divjimi šparglji

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lazanja z divjimi belusi

Sestavine

  • 300 g divjih špargljev
  • 80 g pancete
  • 100 g čebule
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl belega vina
  • 200 g testenin za lazanje
  • 100 g naribanega parmezana

bešamel

  • 80 g bele moke
  • 50 g masla
  • 1 l mleka
  • sol
  • muškatni orešek
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 300 g divjih špargljev
  • 80 g pancete
  • 100 g čebule
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl belega vina
  • 200 g testenin za lazanje
  • 100 g naribanega parmezana

bešamel

  • 80 g bele moke
  • 50 g masla
  • 1 l mleka
  • sol
  • muškatni orešek

Postopek

1

Najprej pripravimo bešamelno omako. Na maslu prepražimo moko, le toliko, da zadiši, jo zalijemo z vrelim mlekom, dodamo sol, muškatni orešek in dobro prekuhamo.

2

Šparglje operemo, jim odstranimo spodnje olesenele dele in jih nalomimo na 3 cm dolge kose. Panceto narežemo na drobne kose, čebulo sesekljamo. Na oljčnem olju popražimo panceto in čebulo, dodamo šparglje, zalijemo z malo vina in pražimo toliko časa, da vino izpari.

3

Plošče testa za lazanje skuhamo v vreli slani vodi, jih za nekaj minut potopimo v hladno vodo in odcedimo. Odcejene zlagamo drugo na drugo, vmes pa polagamo plastično kuhinjsko folijo.

4

Dno ognjevarne posode obložimo z bešamelom, nanj položimo plast testa, premažemo z bešamelom, potresemo s šparglji in naribanim parmezanom, prekrijemo s testenimi ploščami, ponovno namažemo z bešamelom, potresemo s šparglji in parmezanom. Ves postopek ponovimo še enkrat. Na vrhu naj bo testo, premazano z bešamelom in potreseno s parmezanom.

5

Lazanjo pečemo približno 30 minut, da vrhnja plast zlato rumeno porjavi. Jed ne sme biti preveč suha, ko jo položimo na krožnik, se mora tresti.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.