© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lazanja z divjimi šparglji

Lazanja z divjimi šparglji

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lazanja z divjimi belusi

Sestavine

  • 300 g divjih špargljev
  • 80 g pancete
  • 100 g čebule
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl belega vina
  • 200 g testenin za lazanje
  • 100 g naribanega parmezana

bešamel

  • 80 g bele moke
  • 50 g masla
  • 1 l mleka
  • sol
  • muškatni orešek
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g divjih špargljev
  • 80 g pancete
  • 100 g čebule
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl belega vina
  • 200 g testenin za lazanje
  • 100 g naribanega parmezana

bešamel

  • 80 g bele moke
  • 50 g masla
  • 1 l mleka
  • sol
  • muškatni orešek

Postopek

1

Najprej pripravimo bešamelno omako. Na maslu prepražimo moko, le toliko, da zadiši, jo zalijemo z vrelim mlekom, dodamo sol, muškatni orešek in dobro prekuhamo.

2

Šparglje operemo, jim odstranimo spodnje olesenele dele in jih nalomimo na 3 cm dolge kose. Panceto narežemo na drobne kose, čebulo sesekljamo. Na oljčnem olju popražimo panceto in čebulo, dodamo šparglje, zalijemo z malo vina in pražimo toliko časa, da vino izpari.

3

Plošče testa za lazanje skuhamo v vreli slani vodi, jih za nekaj minut potopimo v hladno vodo in odcedimo. Odcejene zlagamo drugo na drugo, vmes pa polagamo plastično kuhinjsko folijo.

4

Dno ognjevarne posode obložimo z bešamelom, nanj položimo plast testa, premažemo z bešamelom, potresemo s šparglji in naribanim parmezanom, prekrijemo s testenimi ploščami, ponovno namažemo z bešamelom, potresemo s šparglji in parmezanom. Ves postopek ponovimo še enkrat. Na vrhu naj bo testo, premazano z bešamelom in potreseno s parmezanom.

5

Lazanjo pečemo približno 30 minut, da vrhnja plast zlato rumeno porjavi. Jed ne sme biti preveč suha, ko jo položimo na krožnik, se mora tresti.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.