© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pršutove košarice s šparglji

Pršutove košarice s šparglji

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mini prosciutto and asparagus frittatas

Sestavine

  • 12 rezin pršuta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 120 g špargljev
  • 6 jajc
  • 1 dl mleka
  • 85 g naribanega parmezana
  • maščoba za pekač za mafine

Sestavine

  • 12 rezin pršuta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 120 g špargljev
  • 6 jajc
  • 1 dl mleka
  • 85 g naribanega parmezana
  • maščoba za pekač za mafine

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 ° C. Pekač za mafine z 12 vdolbinami namastimo in vsako vdolbino obložimo z rezino pršuta tako, da pokrije dno in stranice. V majhni ponvici segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo, da oveni. Medtem špargljem odstranimo vršičke in jih prihranimo, stebla pa drobno narežemo in damo k čebuli. Pražimo še 2 do 3 minute, nato odstranimo z ognja in ohladimo.

2

V posebni skledi stepemo jajca, mleko in tri četrtine parmezana. Čebulno mešanico razdelimo v vdolbine na pršut. Prelijemo z jajčno mešanico in dodamo še špargljeve vršičke. Posujemo s preostalim parmezanom in pečemo 18 do 20 minut. Pečene pustimo nekaj minut ohlajati, šele potem jih odstranimo iz pekača. Postrežemo tople ali hladne.

Nasvet

Ta prigrizek je zelo priročen, če se odpravljamo na piknik. Ocvrtke ohladimo, jih shranimo v plastično posodo in jih na pikniku postrežemo.

Priljubljeni recepti

Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo

Prava spomladanska piščančja pojedina

50 min
Enostavno

Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom

Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!

40 min
Enostavno

Piščanec z ražnja v citrusni marinadi

Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.

1 h 45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.