
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 12 rezin pršuta
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 sesekljana čebula
- 120 g špargljev
- 6 jajc
- 1 dl mleka
- 85 g naribanega parmezana
- maščoba za pekač za mafine

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 12 rezin pršuta
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 sesekljana čebula
- 120 g špargljev
- 6 jajc
- 1 dl mleka
- 85 g naribanega parmezana
- maščoba za pekač za mafine
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ° C. Pekač za mafine z 12 vdolbinami namastimo in vsako vdolbino obložimo z rezino pršuta tako, da pokrije dno in stranice. V majhni ponvici segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo, da oveni. Medtem špargljem odstranimo vršičke in jih prihranimo, stebla pa drobno narežemo in damo k čebuli. Pražimo še 2 do 3 minute, nato odstranimo z ognja in ohladimo.
V posebni skledi stepemo jajca, mleko in tri četrtine parmezana. Čebulno mešanico razdelimo v vdolbine na pršut. Prelijemo z jajčno mešanico in dodamo še špargljeve vršičke. Posujemo s preostalim parmezanom in pečemo 18 do 20 minut. Pečene pustimo nekaj minut ohlajati, šele potem jih odstranimo iz pekača. Postrežemo tople ali hladne.
Nasvet
Ta prigrizek je zelo priročen, če se odpravljamo na piknik. Ocvrtke ohladimo, jih shranimo v plastično posodo in jih na pikniku postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo
Prava spomladanska piščančja pojedina
Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom
Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!
Pečena jagnjetina z rožmarinom in česnom
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.