© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz sladkega krompirja s popečenimi česnovimi kruhki

Sladki krompir je odlična izbira za slastno juho

Juha iz sladkega krompirja s popečenimi česnovimi kruhki

Sladki krompir je odlična izbira za slastno juho

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha-iz-sladkega-krompirja-s-popecenimi-cesnovimi-kruhki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 750 g olupljenega sladkega krompirja
  • 1 čebula
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 vejica rožmarina in še nekaj lističev, ko postrežemo (po želji)
  • poper

česnovi kruhki

  • sol
  • 8 rezin kruha (npr. francoska štruca ali čabata)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 vejica rožmarina
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 750 g olupljenega sladkega krompirja
  • 1 čebula
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 vejica rožmarina in še nekaj lističev, ko postrežemo (po želji)
  • poper

česnovi kruhki

  • sol
  • 8 rezin kruha (npr. francoska štruca ali čabata)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 vejica rožmarina

Postopek

1

Olupljen sladki krompir narežemo na kocke, čebulo nasekljamo. V loncu segrejemo oljčno olje in na njem do mehkega prepražimo čebulo. Česen pretisnemo skozi stiskalnik, ga dodamo čebuli in pražimo še eno minuto. Primešamo sladki krompir, prelijemo z jušno osnovo in zavremo. Vejico rožmarina dodamo v juho. Temperaturo znižamo in kuhamo še 10 minut, da se krompir zmehča.

2

Medtem pripravimo česnove kruhke. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Rezine kruha položimo na papir za peko, jih premažemo z oljčnim oljem, posolimo in posujemo z lističi rožmarina. Pečemo jih 10 minut, da se zlato zapečejo. Strok česna prerežemo na pol in z njim natremo še tople kruhke.

3

Iz juhe odstranimo vejico rožmarina, nato juho grobo zmeljemo s paličnim mešalnikom. Če je pregosta, dodamo malo vode. Po okusu jo solimo in popramo ter po želji posujemo z osmukanimi rožmarinovimi lističi. Postrežemo jo s česnovimi kruhki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.