Kaj boste skuhali danes?
Juha iz sladkega krompirja s popečenimi česnovimi kruhki
Sladki krompir je odlična izbira za slastno juho
Juha iz sladkega krompirja s popečenimi česnovimi kruhki
Sladki krompir je odlična izbira za slastno juho
Sestavine
- 750 g olupljenega sladkega krompirja
- 1 čebula
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 vejica rožmarina in še nekaj lističev, ko postrežemo (po želji)
- poper
česnovi kruhki
- sol
- 8 rezin kruha (npr. francoska štruca ali čabata)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 vejica rožmarina
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 750 g olupljenega sladkega krompirja
- 1 čebula
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 vejica rožmarina in še nekaj lističev, ko postrežemo (po želji)
- poper
česnovi kruhki
- sol
- 8 rezin kruha (npr. francoska štruca ali čabata)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 vejica rožmarina
Postopek
Olupljen sladki krompir narežemo na kocke, čebulo nasekljamo. V loncu segrejemo oljčno olje in na njem do mehkega prepražimo čebulo. Česen pretisnemo skozi stiskalnik, ga dodamo čebuli in pražimo še eno minuto. Primešamo sladki krompir, prelijemo z jušno osnovo in zavremo. Vejico rožmarina dodamo v juho. Temperaturo znižamo in kuhamo še 10 minut, da se krompir zmehča.
Medtem pripravimo česnove kruhke. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Rezine kruha položimo na papir za peko, jih premažemo z oljčnim oljem, posolimo in posujemo z lističi rožmarina. Pečemo jih 10 minut, da se zlato zapečejo. Strok česna prerežemo na pol in z njim natremo še tople kruhke.
Iz juhe odstranimo vejico rožmarina, nato juho grobo zmeljemo s paličnim mešalnikom. Če je pregosta, dodamo malo vode. Po okusu jo solimo in popramo ter po želji posujemo z osmukanimi rožmarinovimi lističi. Postrežemo jo s česnovimi kruhki.