
Juha iz sladkega krompirja s popečenimi česnovimi kruhki
Sladki krompir je odlična izbira za slastno juho
Juha iz sladkega krompirja s popečenimi česnovimi kruhki
Sladki krompir je odlična izbira za slastno juho

Sestavine
- 750 g olupljenega sladkega krompirja
- 1 čebula
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 vejica rožmarina in še nekaj lističev, ko postrežemo (po želji)
- poper
česnovi kruhki
- sol
- 8 rezin kruha (npr. francoska štruca ali čabata)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 vejica rožmarina

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 750 g olupljenega sladkega krompirja
- 1 čebula
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 vejica rožmarina in še nekaj lističev, ko postrežemo (po želji)
- poper
česnovi kruhki
- sol
- 8 rezin kruha (npr. francoska štruca ali čabata)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 vejica rožmarina
Postopek
Olupljen sladki krompir narežemo na kocke, čebulo nasekljamo. V loncu segrejemo oljčno olje in na njem do mehkega prepražimo čebulo. Česen pretisnemo skozi stiskalnik, ga dodamo čebuli in pražimo še eno minuto. Primešamo sladki krompir, prelijemo z jušno osnovo in zavremo. Vejico rožmarina dodamo v juho. Temperaturo znižamo in kuhamo še 10 minut, da se krompir zmehča.
Medtem pripravimo česnove kruhke. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Rezine kruha položimo na papir za peko, jih premažemo z oljčnim oljem, posolimo in posujemo z lističi rožmarina. Pečemo jih 10 minut, da se zlato zapečejo. Strok česna prerežemo na pol in z njim natremo še tople kruhke.
Iz juhe odstranimo vejico rožmarina, nato juho grobo zmeljemo s paličnim mešalnikom. Če je pregosta, dodamo malo vode. Po okusu jo solimo in popramo ter po želji posujemo z osmukanimi rožmarinovimi lističi. Postrežemo jo s česnovimi kruhki.