© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeva juha z ohrovtom in hrustljavo slanino

V hladnih dneh je juha vedno prava izbira.

Krompirjeva juha z ohrovtom in hrustljavo slanino

V hladnih dneh je juha vedno prava izbira.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Potato and Savoy cabbage soup with baconP22-26

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 600 g olupljenega krompirja
  • 1 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
  • 100 g mesnate slanine
  • 200 g ohrovta
  • sol
  • poper
  • oljčno olje, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 600 g olupljenega krompirja
  • 1 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
  • 100 g mesnate slanine
  • 200 g ohrovta
  • sol
  • poper
  • oljčno olje, ko postrežemo

Postopek

1

Olupljeno čebulo in česen, ostrgan korenček in zeleno narežemo na kose, damo v sekljalnik in sesekljamo. V veliki kozici na srednji temperaturi segrejemo olje, dodamo sesekljano zelenjavo in na koščke narezan krompir, solimo, zmanjšamo temperaturo, pokrijemo in dušimo približno 5 minut, da se zelenjava začne mehčati. Nato dodamo jušno osnovo, povečamo temperaturo in zavremo. Kuhamo še 5 minut, da se zelenjava skuha.

2

Medtem hrustljavo spečemo slanino in jo natrgamo na primerno velike kose. Ohrovtu odstranimo stržen in liste narežemo na trakove.

3

Juho s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku gladko zmešamo, ponovno zavremo in dodamo ohrovt. Kuhamo še nekaj minut, da se ohrovt skuha, vendar mora biti še vedno čvrst. Solimo po potrebi, popramo in postrežemo s hrustljavo slanino. Vsak si po želji juho pokaplja z malo oljčnega olja.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.