
Hladna paradižnikova juha in kruhki z olivnim namazom »tapenade«
Hladna paradižnikova juha in kruhki z olivnim namazom »tapenade«

Sestavine
- 1 rdeč čili
- 1 majhna čebula
- 10 strokov česna
- 1 kg paradižnika
- 10 žlic oljčnega olja
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- malo soli
- kajenskega popra
- francoska štruca
- 50 g črne olivne paste (tapenade)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 rdeč čili
- 1 majhna čebula
- 10 strokov česna
- 1 kg paradižnika
- 10 žlic oljčnega olja
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- malo soli
- kajenskega popra
- francoska štruca
- 50 g črne olivne paste (tapenade)
Postopek
Čili razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in prav tako drobno narežemo. Česen olupimo, tri stroke stisnemo, druge pa narežemo na tanke rezinice; pokrite damo na hladno. Paradižnik operemo in narežemo na večje kocke.
Čebulo, čili in stisnjeni česen zdušimo na dveh žlicah olja. Dodamo paradižnik, dolijemo zelenjavno osnovo in kuhljamo približno 40 minut. Juho pretlačimo skozi sito, začinimo s soljo in kajenskim poprom ter ohladimo.
Francosko štruco narežemo na rezine, jih s čopičem premažemo z oljčnim oljem in na žaru zlato rjavo spečemo. V preostalem olju zlato rjavo popečemo rezine česna. Juho nalijemo v krožnike in jo posipamo z rezinami česna. Opečene kruhove rezine premažemo s pasto tapenade in ponudimo k juhi.