© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hladna paradižnikova juha in kruhki z olivnim namazom »tapenade«

Hladna paradižnikova juha in kruhki z olivnim namazom »tapenade«

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hladna paradiznikova juha in kruhki z olivnim namazom tapenade

Sestavine

  • 1 rdeč čili
  • 1 majhna čebula
  • 10 strokov česna
  • 1 kg paradižnika
  • 10 žlic oljčnega olja
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • malo soli
  • kajenskega popra
  • francoska štruca
  • 50 g črne olivne paste (tapenade)

Sestavine

  • 1 rdeč čili
  • 1 majhna čebula
  • 10 strokov česna
  • 1 kg paradižnika
  • 10 žlic oljčnega olja
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • malo soli
  • kajenskega popra
  • francoska štruca
  • 50 g črne olivne paste (tapenade)

Postopek

1

Čili razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in prav tako drobno narežemo. Česen olupimo, tri stroke stisnemo, druge pa narežemo na tanke rezinice; pokrite damo na hladno. Paradižnik operemo in narežemo na večje kocke.

2

Čebulo, čili in stisnjeni česen zdušimo na dveh žlicah olja. Dodamo paradižnik, dolijemo zelenjavno osnovo in kuhljamo približno 40 minut. Juho pretlačimo skozi sito, začinimo s soljo in kajenskim poprom ter ohladimo.

3

Francosko štruco narežemo na rezine, jih s čopičem premažemo z oljčnim oljem in na žaru zlato rjavo spečemo. V preostalem olju zlato rjavo popečemo rezine česna. Juho nalijemo v krožnike in jo posipamo z rezinami česna. Opečene kruhove rezine premažemo s pasto tapenade in ponudimo k juhi.

Priljubljeni recepti

Vroča čokolada v kozarcu

Vroča čokolada, v kateri se okopa penasti snežak

20 min
Enostavno

Rabarbarina pita

Čudovita rožnata pita kot v fini pariški slaščičarni

1 h 30 min
Zahtevno

Mini eklerji

1 h 45 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.