© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hladna paradižnikova juha in kruhki z olivnim namazom »tapenade«

Hladna paradižnikova juha in kruhki z olivnim namazom »tapenade«

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hladna paradiznikova juha in kruhki z olivnim namazom tapenade

Sestavine

  • 1 rdeč čili
  • 1 majhna čebula
  • 10 strokov česna
  • 1 kg paradižnika
  • 10 žlic oljčnega olja
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • malo soli
  • kajenskega popra
  • francoska štruca
  • 50 g črne olivne paste (tapenade)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 rdeč čili
  • 1 majhna čebula
  • 10 strokov česna
  • 1 kg paradižnika
  • 10 žlic oljčnega olja
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • malo soli
  • kajenskega popra
  • francoska štruca
  • 50 g črne olivne paste (tapenade)

Postopek

1

Čili razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in prav tako drobno narežemo. Česen olupimo, tri stroke stisnemo, druge pa narežemo na tanke rezinice; pokrite damo na hladno. Paradižnik operemo in narežemo na večje kocke.

2

Čebulo, čili in stisnjeni česen zdušimo na dveh žlicah olja. Dodamo paradižnik, dolijemo zelenjavno osnovo in kuhljamo približno 40 minut. Juho pretlačimo skozi sito, začinimo s soljo in kajenskim poprom ter ohladimo.

3

Francosko štruco narežemo na rezine, jih s čopičem premažemo z oljčnim oljem in na žaru zlato rjavo spečemo. V preostalem olju zlato rjavo popečemo rezine česna. Juho nalijemo v krožnike in jo posipamo z rezinami česna. Opečene kruhove rezine premažemo s pasto tapenade in ponudimo k juhi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.