
Paradižnikova juha s česnovimi kruhki
Hitra, preprosta in poceni
Paradižnikova juha s česnovimi kruhki
Hitra, preprosta in poceni

Sestavine
- 300 g vloženega češnjevega paradižnika
- 100 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
- kanček tabaska in worcestrske omake
- 2 žlici maskarponeja
- nekaj lističev bazilike
- sol
- sveže mleti poper
kruhki
- 1 majhna čabata
- 1 strok česna
- 125 g mocarele

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 300 g vloženega češnjevega paradižnika
- 100 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
- kanček tabaska in worcestrske omake
- 2 žlici maskarponeja
- nekaj lističev bazilike
- sol
- sveže mleti poper
kruhki
- 1 majhna čabata
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
Postopek
Paradižnik, sladkor in jušno osnovo damo v kozico, zavremo, solimo in kuhamo 5 do 10 minut. Vmešamo maskarpone, dodamo tabasko in worcestrsko omako, nato juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Pustimo jo na toplem, medtem ko pripravljamo kruhke.
V pečici segrejemo zgornji grelnik. Čabato narežemo na rezine in jih pod grelnikom zlato popečemo. Strok česna olupimo in razpolovimo. Popečen kruh podrgnemo s česnom, obložimo s koščki mocarele in ponovno postavimo pod grelnik, da se sir stopi. Kruhove rezine narežemo na palčke in postrežemo z juho, ki jo pred postrežbo posujemo z baziliko in sveže mletim črnim poprom.