
Kaj boste skuhali danes?
Paradižnikova juha s česnovimi kruhki
Hitra, preprosta in poceni
Paradižnikova juha s česnovimi kruhki
Hitra, preprosta in poceni

Sestavine
- 300 g vloženega češnjevega paradižnika
- 100 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
- kanček tabaska in worcestrske omake
- 2 žlici maskarponeja
- nekaj lističev bazilike
- sol
- sveže mleti poper
kruhki
- 1 majhna čabata
- 1 strok česna
- 125 g mocarele

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 300 g vloženega češnjevega paradižnika
- 100 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
- kanček tabaska in worcestrske omake
- 2 žlici maskarponeja
- nekaj lističev bazilike
- sol
- sveže mleti poper
kruhki
- 1 majhna čabata
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
Postopek
Paradižnik, sladkor in jušno osnovo damo v kozico, zavremo, solimo in kuhamo 5 do 10 minut. Vmešamo maskarpone, dodamo tabasko in worcestrsko omako, nato juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Pustimo jo na toplem, medtem ko pripravljamo kruhke.
V pečici segrejemo zgornji grelnik. Čabato narežemo na rezine in jih pod grelnikom zlato popečemo. Strok česna olupimo in razpolovimo. Popečen kruh podrgnemo s česnom, obložimo s koščki mocarele in ponovno postavimo pod grelnik, da se sir stopi. Kruhove rezine narežemo na palčke in postrežemo z juho, ki jo pred postrežbo posujemo z baziliko in sveže mletim črnim poprom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Male češnjeve pite
Komaj čakajo, da jih obložimo z vaniljevo kremo ali smetano in pohrustamo!