Kaj boste skuhali danes?
Paradižnikova juha s česnovimi kruhki
Hitra, preprosta in poceni
Paradižnikova juha s česnovimi kruhki
Hitra, preprosta in poceni
Sestavine
- 300 g vloženega češnjevega paradižnika
- 100 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
- kanček tabaska in worcestrske omake
- 2 žlici maskarponeja
- nekaj lističev bazilike
- sol
- sveže mleti poper
kruhki
- 1 majhna čabata
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 300 g vloženega češnjevega paradižnika
- 100 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
- kanček tabaska in worcestrske omake
- 2 žlici maskarponeja
- nekaj lističev bazilike
- sol
- sveže mleti poper
kruhki
- 1 majhna čabata
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
Postopek
Paradižnik, sladkor in jušno osnovo damo v kozico, zavremo, solimo in kuhamo 5 do 10 minut. Vmešamo maskarpone, dodamo tabasko in worcestrsko omako, nato juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Pustimo jo na toplem, medtem ko pripravljamo kruhke.
V pečici segrejemo zgornji grelnik. Čabato narežemo na rezine in jih pod grelnikom zlato popečemo. Strok česna olupimo in razpolovimo. Popečen kruh podrgnemo s česnom, obložimo s koščki mocarele in ponovno postavimo pod grelnik, da se sir stopi. Kruhove rezine narežemo na palčke in postrežemo z juho, ki jo pred postrežbo posujemo z baziliko in sveže mletim črnim poprom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjevi dvojni piškoti z limonovim maskarponejem brez glutena
Lubenični sladoled na palčki
Sladka in zdrava osvežitev za poletne dni - sladoled iz lubenice in kivija.
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!