© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Paradižnikova juha s česnovimi kruhki

Hitra, preprosta in poceni

Paradižnikova juha s česnovimi kruhki

Hitra, preprosta in poceni

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
quick tomato soup with cheesy garlic dippers

Sestavine

  • 300 g vloženega češnjevega paradižnika
  • 100 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 dl zelenjavne jušne osnove
  • kanček tabaska in worcestrske omake
  • 2 žlici maskarponeja
  • nekaj lističev bazilike
  • sol
  • sveže mleti poper

kruhki

  • 1 majhna čabata
  • 1 strok česna
  • 125 g mocarele
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g vloženega češnjevega paradižnika
  • 100 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 dl zelenjavne jušne osnove
  • kanček tabaska in worcestrske omake
  • 2 žlici maskarponeja
  • nekaj lističev bazilike
  • sol
  • sveže mleti poper

kruhki

  • 1 majhna čabata
  • 1 strok česna
  • 125 g mocarele

Postopek

1

Paradižnik, sladkor in jušno osnovo damo v kozico, zavremo, solimo in kuhamo 5 do 10 minut. Vmešamo maskarpone, dodamo tabasko in worcestrsko omako, nato juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Pustimo jo na toplem, medtem ko pripravljamo kruhke.

2

V pečici segrejemo zgornji grelnik. Čabato narežemo na rezine in jih pod grelnikom zlato popečemo. Strok česna olupimo in razpolovimo. Popečen kruh podrgnemo s česnom, obložimo s koščki mocarele in ponovno postavimo pod grelnik, da se sir stopi. Kruhove rezine narežemo na palčke in postrežemo z juho, ki jo pred postrežbo posujemo z baziliko in sveže mletim črnim poprom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.