
Paradižnikova juha s česnovimi kruhki
Hitra, preprosta in poceni
Paradižnikova juha s česnovimi kruhki
Hitra, preprosta in poceni

Sestavine
- 300 g vloženega češnjevega paradižnika
- 100 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
- kanček tabaska in worcestrske omake
- 2 žlici maskarponeja
- nekaj lističev bazilike
- sol
- sveže mleti poper
kruhki
- 1 majhna čabata
- 1 strok česna
- 125 g mocarele

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g vloženega češnjevega paradižnika
- 100 g pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlica sladkorja
- 1 dl zelenjavne jušne osnove
- kanček tabaska in worcestrske omake
- 2 žlici maskarponeja
- nekaj lističev bazilike
- sol
- sveže mleti poper
kruhki
- 1 majhna čabata
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
Postopek
Paradižnik, sladkor in jušno osnovo damo v kozico, zavremo, solimo in kuhamo 5 do 10 minut. Vmešamo maskarpone, dodamo tabasko in worcestrsko omako, nato juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Pustimo jo na toplem, medtem ko pripravljamo kruhke.
V pečici segrejemo zgornji grelnik. Čabato narežemo na rezine in jih pod grelnikom zlato popečemo. Strok česna olupimo in razpolovimo. Popečen kruh podrgnemo s česnom, obložimo s koščki mocarele in ponovno postavimo pod grelnik, da se sir stopi. Kruhove rezine narežemo na palčke in postrežemo z juho, ki jo pred postrežbo posujemo z baziliko in sveže mletim črnim poprom.