© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Paradižnikova juha s česnovimi kruhki

Hitra, preprosta in poceni

Paradižnikova juha s česnovimi kruhki

Hitra, preprosta in poceni

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
quick tomato soup with cheesy garlic dippers

Sestavine

  • 300 g vloženega češnjevega paradižnika
  • 100 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 dl zelenjavne jušne osnove
  • kanček tabaska in worcestrske omake
  • 2 žlici maskarponeja
  • nekaj lističev bazilike
  • sol
  • sveže mleti poper

kruhki

  • 1 majhna čabata
  • 1 strok česna
  • 125 g mocarele
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 300 g vloženega češnjevega paradižnika
  • 100 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 dl zelenjavne jušne osnove
  • kanček tabaska in worcestrske omake
  • 2 žlici maskarponeja
  • nekaj lističev bazilike
  • sol
  • sveže mleti poper

kruhki

  • 1 majhna čabata
  • 1 strok česna
  • 125 g mocarele

Postopek

1

Paradižnik, sladkor in jušno osnovo damo v kozico, zavremo, solimo in kuhamo 5 do 10 minut. Vmešamo maskarpone, dodamo tabasko in worcestrsko omako, nato juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem strojčku. Pustimo jo na toplem, medtem ko pripravljamo kruhke.

2

V pečici segrejemo zgornji grelnik. Čabato narežemo na rezine in jih pod grelnikom zlato popečemo. Strok česna olupimo in razpolovimo. Popečen kruh podrgnemo s česnom, obložimo s koščki mocarele in ponovno postavimo pod grelnik, da se sir stopi. Kruhove rezine narežemo na palčke in postrežemo z juho, ki jo pred postrežbo posujemo z baziliko in sveže mletim črnim poprom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.