
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil

Sestavine
- 1,2 kg pečene paprike
- 1 kg paradižnika
- 4 stroki česna
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žličke sladke mlete paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 žlic mletih mandljev
- sol in poper

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.
Sestavine
- 1,2 kg pečene paprike
- 1 kg paradižnika
- 4 stroki česna
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žličke sladke mlete paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 žlic mletih mandljev
- sol in poper
Postopek
Papriko odcedimo, paradižnik narežemo na večje kose, česen stremo. Vse damo v zmogljiv mešalnik, dodamo mleto papriko, po želji čili, oljčno olje in mlete mandlje. Gladko zmeljemo, solimo in popramo.
Preden juho postrežemo, jo močno segrejemo na štedilniku ali mikrovalovni pečici. Razdelimo v skodele, na juho nameljemo poper in ponudimo.
Pečene paprike
Za ta recept lahko uporabimo kupljeno pečeno papriko (v olju, ne v kisu), lahko pa papriko spečemo tudi sami – recept je za nas pripravil chef Bine Volčič.
Cele rdeče paprike spečemo v pečici ali na žaru, med peko jih obračamo, da je kožica po vseh straneh ožgana in mehurjasto napihnjena. Pečene paprike za nekaj časa pokrijemo, nato jim zlahka ostranimo kožico. Odstranimo jim še peclje in semena, nato jih uporabimo.