
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil

Sestavine
- 1,2 kg pečene paprike
- 1 kg paradižnika
- 4 stroki česna
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žličke sladke mlete paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 žlic mletih mandljev
- sol in poper

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."
Sestavine
- 1,2 kg pečene paprike
- 1 kg paradižnika
- 4 stroki česna
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žličke sladke mlete paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 žlic mletih mandljev
- sol in poper
Postopek
Papriko odcedimo, paradižnik narežemo na večje kose, česen stremo. Vse damo v zmogljiv mešalnik, dodamo mleto papriko, po želji čili, oljčno olje in mlete mandlje. Gladko zmeljemo, solimo in popramo.
Preden juho postrežemo, jo močno segrejemo na štedilniku ali mikrovalovni pečici. Razdelimo v skodele, na juho nameljemo poper in ponudimo.
Pečene paprike
Za ta recept lahko uporabimo kupljeno pečeno papriko (v olju, ne v kisu), lahko pa papriko spečemo tudi sami – recept je za nas pripravil chef Bine Volčič.
Cele rdeče paprike spečemo v pečici ali na žaru, med peko jih obračamo, da je kožica po vseh straneh ožgana in mehurjasto napihnjena. Pečene paprike za nekaj časa pokrijemo, nato jim zlahka ostranimo kožico. Odstranimo jim še peclje in semena, nato jih uporabimo.