
Kaj boste skuhali danes?
Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto
Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto

Sestavine
- 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
- 2 žlici medu
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- sol
- 250 g mehke albuminske skute (rikote)
- lupinica in sok ½ limone
- 3 bučke
- 400 g ploščatega stročjega fižola
- 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
- užitne cvetlice za okras (po želji)

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
- 2 žlici medu
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- sol
- 250 g mehke albuminske skute (rikote)
- lupinica in sok ½ limone
- 3 bučke
- 400 g ploščatega stročjega fižola
- 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
- užitne cvetlice za okras (po želji)
Postopek
Semena popražimo v suhi ponvi, da začnejo pokati, nato jim primešamo med, čili in dober ščep soli. Ko so vsa semena lepljiva in se sprijemajo v kepice, jih stresemo na papir za peko in pustimo, da se ohladijo. Skuto zmešamo z limonovo lupinico in malo soli.
Bučke diagonalno narežemo na debelejše rezine. Tako bučke kot stročji fižol pomešamo z oljem in solimo. Pripravimo ali žar ali močno segrejemo rebrasto ponev. V več izmenah spečemo zelenjavo, da je malce ožgana in se zmehča, a je še hrustljava.
Skuto razmažemo po velikem servirnem krožniku in jo obložimo z zelenjavo. Pokapamo z limonovim sokom in posujemo z medenimi semeni. Nazadnje pokapamo z oljčnim oljem, posolimo in po želji okrasimo z užitnimi cvetlicami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Popečena govedina s solato iz pire in muškatne buče
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine
Hruške s čokolado iz pečice
Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.