Kaj boste skuhali danes?
Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto
Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto
Sestavine
- 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
- 2 žlici medu
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- sol
- 250 g mehke albuminske skute (rikote)
- lupinica in sok ½ limone
- 3 bučke
- 400 g ploščatega stročjega fižola
- 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
- užitne cvetlice za okras (po želji)
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
- 2 žlici medu
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- sol
- 250 g mehke albuminske skute (rikote)
- lupinica in sok ½ limone
- 3 bučke
- 400 g ploščatega stročjega fižola
- 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
- užitne cvetlice za okras (po želji)
Postopek
Semena popražimo v suhi ponvi, da začnejo pokati, nato jim primešamo med, čili in dober ščep soli. Ko so vsa semena lepljiva in se sprijemajo v kepice, jih stresemo na papir za peko in pustimo, da se ohladijo. Skuto zmešamo z limonovo lupinico in malo soli.
Bučke diagonalno narežemo na debelejše rezine. Tako bučke kot stročji fižol pomešamo z oljem in solimo. Pripravimo ali žar ali močno segrejemo rebrasto ponev. V več izmenah spečemo zelenjavo, da je malce ožgana in se zmehča, a je še hrustljava.
Skuto razmažemo po velikem servirnem krožniku in jo obložimo z zelenjavo. Pokapamo z limonovim sokom in posujemo z medenimi semeni. Nazadnje pokapamo z oljčnim oljem, posolimo in po želji okrasimo z užitnimi cvetlicami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Retro snežene kepe v čokoladni omaki
Brezalkoholni irski kremni liker
Ta moktajl se zlahka kosa s svojim 'odraslim' prijateljem.