
Kaj boste skuhali danes?
Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto
Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto

Sestavine
- 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
- 2 žlici medu
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- sol
- 250 g mehke albuminske skute (rikote)
- lupinica in sok ½ limone
- 3 bučke
- 400 g ploščatega stročjega fižola
- 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
- užitne cvetlice za okras (po želji)

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
- 2 žlici medu
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- sol
- 250 g mehke albuminske skute (rikote)
- lupinica in sok ½ limone
- 3 bučke
- 400 g ploščatega stročjega fižola
- 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
- užitne cvetlice za okras (po želji)
Postopek
Semena popražimo v suhi ponvi, da začnejo pokati, nato jim primešamo med, čili in dober ščep soli. Ko so vsa semena lepljiva in se sprijemajo v kepice, jih stresemo na papir za peko in pustimo, da se ohladijo. Skuto zmešamo z limonovo lupinico in malo soli.
Bučke diagonalno narežemo na debelejše rezine. Tako bučke kot stročji fižol pomešamo z oljem in solimo. Pripravimo ali žar ali močno segrejemo rebrasto ponev. V več izmenah spečemo zelenjavo, da je malce ožgana in se zmehča, a je še hrustljava.
Skuto razmažemo po velikem servirnem krožniku in jo obložimo z zelenjavo. Pokapamo z limonovim sokom in posujemo z medenimi semeni. Nazadnje pokapamo z oljčnim oljem, posolimo in po želji okrasimo z užitnimi cvetlicami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!