© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto

Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pečene bučke in stročji fižol

Sestavine

  • 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
  • 2 žlici medu
  • ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • sol
  • 250 g mehke albuminske skute (rikote)
  • lupinica in sok ½ limone
  • 3 bučke
  • 400 g ploščatega stročjega fižola
  • 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
  • užitne cvetlice za okras (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 50 g mešanih semen (lanenih, sezamovih, sončničnih, bučnih)
  • 2 žlici medu
  • ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • sol
  • 250 g mehke albuminske skute (rikote)
  • lupinica in sok ½ limone
  • 3 bučke
  • 400 g ploščatega stročjega fižola
  • 3 žlice dobrega oljčnega olja in še malo, ko postrežemo
  • užitne cvetlice za okras (po želji)

Postopek

1

Semena popražimo v suhi ponvi, da začnejo pokati, nato jim primešamo med, čili in dober ščep soli. Ko so vsa semena lepljiva in se sprijemajo v kepice, jih stresemo na papir za peko in pustimo, da se ohladijo. Skuto zmešamo z limonovo lupinico in malo soli.

2

Bučke diagonalno narežemo na debelejše rezine. Tako bučke kot stročji fižol pomešamo z oljem in solimo. Pripravimo ali žar ali močno segrejemo rebrasto ponev. V več izmenah spečemo zelenjavo, da je malce ožgana in se zmehča, a je še hrustljava.

3

Skuto razmažemo po velikem servirnem krožniku in jo obložimo z zelenjavo. Pokapamo z limonovim sokom in posujemo z medenimi semeni. Nazadnje pokapamo z oljčnim oljem, posolimo in po želji okrasimo z užitnimi cvetlicami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.