Kaj boste skuhali danes?
Jogurtovi kozarčki z ovsenim drobljencem in malinami
Okusen in zdrav posladek z jogurtom
Jogurtovi kozarčki z ovsenim drobljencem in malinami
Okusen in zdrav posladek z jogurtom
Sestavine
- 2 žlici masla
- 75 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici medu
- 200 g zamrznjenih malin
- 250 g jogurta na grški način
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Bliža se martinovo: pripravite najboljše mlince
Kaj na krožnikih ne sme manjkati na martinovo? Mlinci, zabeljeni s sokom, ki se je nabral pri peki račke ali goske. Letos jih pripravite sami, tako bodo res najboljši.
Sestavine
- 2 žlici masla
- 75 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici medu
- 200 g zamrznjenih malin
- 250 g jogurta na grški način
Postopek
V ponvi razpustimo maslo in na njem pražimo ovsene kosmiče 5 minut oziroma toliko časa, da se zlato rjavo obarvajo in zadišijo. Primešamo 1 žlico medu in pražimo še 1 minuto, nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Odtajane maline damo v majhno kozico, dodamo 2 žlici vode in kuhamo 2 minuti, da se malo razpustijo in zmehčajo. Pustimo, da se ohladijo.
Z metlico zmešamo jogurt in preostalo žlico medu. V 4 kozarčke izmenjaje naložimo drobljenec, maline in jogurt z medom ter postrežemo.