
Gvakamole
Avokado v koščkih, malce čilija in svežina limet za neprekosljiv gvakamole!
Gvakamole
Avokado v koščkih, malce čilija in svežina limet za neprekosljiv gvakamole!

Sestavine
- šopek koriandra (če ga imamo)
- 2 stroka česna
- 1 žlica vloženih čilijev jalapeño
- sok 2 limet
- 4 zreli avokadi
- sol
- poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- šopek koriandra (če ga imamo)
- 2 stroka česna
- 1 žlica vloženih čilijev jalapeño
- sok 2 limet
- 4 zreli avokadi
- sol
- poper
Postopek
Koriander nasekljamo, česen pa stremo. Čilije odcedimo in nasekljamo. Koriander, česen, čilije in limetin sok zmešamo v srednje veliki skledi. Avokade olupimo, jim odstranimo koščice in jih grobo pretlačimo s tlačilko za krompir.
Pretlačeni avokado damo v skledo s preostalimi sestavinami, začinimo, premešamo in postrežemo s fajitami ali tortiljinim čipsom za predjed.