Kaj boste skuhali danes?
Zamrznjen jogurt (froyo)
Zamrznjen jogurt za osvežujoč poletni posladek
Zamrznjen jogurt (froyo)
Zamrznjen jogurt za osvežujoč poletni posladek
Sestavine
- 500 g ohlajenega grškega jogurta
- 90 g sladkorja
- 1⁄4 žličke soli
- limonov sok (po želji)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 500 g ohlajenega grškega jogurta
- 90 g sladkorja
- 1⁄4 žličke soli
- limonov sok (po želji)
Postopek
V posodo stresemo jogurt, sladkor in sol ter mešamo toliko časa, da se sladkor in sol raztopita. Mešanica bo precej sladka, vendar se z zamrzovanjem intenzivnost sladkobe nekoliko zmanjša. Če se nam zdi, da je masa presladka, vmešamo nekaj kapljic limonovega soka.
Jogurt prestavimo v nizko posodo, primerno za zamrzovanje, in jo zapremo s pokrovom ali prekrijemo z aluminijasto folijo. Posodo damo v zamrzovalnik in po eni uri zamrznjen jogurt temeljito premešamo z vilicami, da razbijemo neželene kristalčke. Postopek še dvakrat ponovimo.
Zamrznjen jogurt vzamemo iz zamrzovalnika pol ure pred postrežbo, da se nekoliko odtaja. Nato ga znova intenzivno premešamo ali pa ga narežemo na kose in zmiksamo v kuhinjskem strojčku ali multipraktiku, da postane lepo kremast.
Nasvet
Če so nam bližje mlečni okusi, lahko petino jogurta zamenjamo z maskarponejem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene
Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer