
Kaj boste skuhali danes?
Zamrznjen jogurt (froyo)
Zamrznjen jogurt za osvežujoč poletni posladek
Zamrznjen jogurt (froyo)
Zamrznjen jogurt za osvežujoč poletni posladek

Sestavine
- 500 g ohlajenega grškega jogurta
- 90 g sladkorja
- 1⁄4 žličke soli
- limonov sok (po želji)

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 500 g ohlajenega grškega jogurta
- 90 g sladkorja
- 1⁄4 žličke soli
- limonov sok (po želji)
Postopek
V posodo stresemo jogurt, sladkor in sol ter mešamo toliko časa, da se sladkor in sol raztopita. Mešanica bo precej sladka, vendar se z zamrzovanjem intenzivnost sladkobe nekoliko zmanjša. Če se nam zdi, da je masa presladka, vmešamo nekaj kapljic limonovega soka.
Jogurt prestavimo v nizko posodo, primerno za zamrzovanje, in jo zapremo s pokrovom ali prekrijemo z aluminijasto folijo. Posodo damo v zamrzovalnik in po eni uri zamrznjen jogurt temeljito premešamo z vilicami, da razbijemo neželene kristalčke. Postopek še dvakrat ponovimo.
Zamrznjen jogurt vzamemo iz zamrzovalnika pol ure pred postrežbo, da se nekoliko odtaja. Nato ga znova intenzivno premešamo ali pa ga narežemo na kose in zmiksamo v kuhinjskem strojčku ali multipraktiku, da postane lepo kremast.
Nasvet
Če so nam bližje mlečni okusi, lahko petino jogurta zamenjamo z maskarponejem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjeva solata
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem
Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.