© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pomarančna smetanova sladica z viskijem

Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.

Pomarančna smetanova sladica z viskijem

Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pomarancna-smetanova-sladica-z-viskijem_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 pomaranče
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 1,5 dl smetane za stepanje
  • 2 žlici viskija
  • 150 g grškega jogurta
  • 2 žlici medu
  • malo medu za preliv (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 pomaranče
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 1,5 dl smetane za stepanje
  • 2 žlici viskija
  • 150 g grškega jogurta
  • 2 žlici medu
  • malo medu za preliv (po želji)

Postopek

1

Pomaranče operemo in jim odrežemo dno in vrh. Damo jih na kuhinjsko desko in jih z ostrim nožem olupimo tako, da notranja bela kožica ostane na lupini. Nato jih filiramo in fileje narežemo na enako velike kose.

2

Na srednji temperaturi segrejemo ponev in v njej brez maščobe prepražimo ovsene kosmiče. Med praženjem, ki traja približno 3 do 5 minut, kosmiče večkrat premešamo. Pazimo, da se ne zažgejo. Prepražene damo na krožnik in ohladimo.

3

Smetano čvrsto stepemo skupaj z viskijem. Previdno vanjo vmešamo jogurt, ovsene kosmiče in med. Polovico smetanove mešanice razdelimo v 4 kozarce in pokrijemo s polovico pomarančnih koščkov. Vse skupaj še enkrat ponovimo, prelijemo z malo medu in postrežemo.

Nasvet

Sladica je različica tradicionalne škotske sladice cranachan, narejene iz stepene smetane, viskija, medu, malin in ovsenih kosmičev, čez noč namočenih v viskiju. Če pripravljamo sladico za otroke, viski zamenjamo z dvema ščepcema cimeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.