
Pomarančna smetanova sladica z viskijem
Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.
Pomarančna smetanova sladica z viskijem
Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.

Sestavine
- 4 pomaranče
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl smetane za stepanje
- 2 žlici viskija
- 150 g grškega jogurta
- 2 žlici medu
- malo medu za preliv (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 pomaranče
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl smetane za stepanje
- 2 žlici viskija
- 150 g grškega jogurta
- 2 žlici medu
- malo medu za preliv (po želji)
Postopek
Pomaranče operemo in jim odrežemo dno in vrh. Damo jih na kuhinjsko desko in jih z ostrim nožem olupimo tako, da notranja bela kožica ostane na lupini. Nato jih filiramo in fileje narežemo na enako velike kose.
Na srednji temperaturi segrejemo ponev in v njej brez maščobe prepražimo ovsene kosmiče. Med praženjem, ki traja približno 3 do 5 minut, kosmiče večkrat premešamo. Pazimo, da se ne zažgejo. Prepražene damo na krožnik in ohladimo.
Smetano čvrsto stepemo skupaj z viskijem. Previdno vanjo vmešamo jogurt, ovsene kosmiče in med. Polovico smetanove mešanice razdelimo v 4 kozarce in pokrijemo s polovico pomarančnih koščkov. Vse skupaj še enkrat ponovimo, prelijemo z malo medu in postrežemo.
Nasvet
Sladica je različica tradicionalne škotske sladice cranachan, narejene iz stepene smetane, viskija, medu, malin in ovsenih kosmičev, čez noč namočenih v viskiju. Če pripravljamo sladico za otroke, viski zamenjamo z dvema ščepcema cimeta.