Kaj boste skuhali danes?
Pecivo z limonovo kremo in borovnicami
Popolna slaščica za pomladna praznovanja
Pecivo z limonovo kremo in borovnicami
Popolna slaščica za pomladna praznovanja
Sestavine
- 175 g zmehčanega masla in še malo za model
- 1 dl grškega jogurta
- 2 žlici limonove jajčne kreme (ali limonove marmelade)
- 3 jajca
- lupinica in sok 1 bio limone
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 175 g rjavega sladkorja
- 100 g borovnic (lahko zamrznjenih)
- 150 g sladkorja v prahu
za okras (po želji)
- limonova lupinica
- užitne cvetlice, npr. rumene ali vijoličaste trobentice
ko postrežemo (po želji)
- 4 dl grškega jogurta
- 8–10 žlic limonove jajčne kreme (ali limonove marmelade)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 175 g zmehčanega masla in še malo za model
- 1 dl grškega jogurta
- 2 žlici limonove jajčne kreme (ali limonove marmelade)
- 3 jajca
- lupinica in sok 1 bio limone
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 175 g rjavega sladkorja
- 100 g borovnic (lahko zamrznjenih)
- 150 g sladkorja v prahu
za okras (po želji)
- limonova lupinica
- užitne cvetlice, npr. rumene ali vijoličaste trobentice
ko postrežemo (po želji)
- 4 dl grškega jogurta
- 8–10 žlic limonove jajčne kreme (ali limonove marmelade)
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Podolgovat 900-gramski model (za štruco) namastimo in obložimo s papirjem za peko.
V veliko skledo damo grški jogurt, limonovo jajčno kremo, maslo, jajca, limonovo lupinico, moko, pecilni prašek in rjavi sladkor. Na hitro zmešamo z električnim mešalnikom, da nastane gosta masa. V model naložimo polovico mase in nanjo posujemo pol borovnic (če imamo zamrznjene, jih pred uporabo ne odtajamo). Nanje naložimo preostalo maso in jo posujemo s preostalo polovico borovnic. Pečemo 1 uro in 10 do 15 minut, da se pecivo zlatorjavo obarva, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa je čist, ko ga izvlečemo.
Pustimo, da se pecivo ohladi v modelu, nato ga s pomočjo papirja za peko dvignemo in prenesemo na pladenj. Sladkor v prahu presejemo v skledo in primešamo toliko limonovega soka, da dobimo gosto in gladko glazuro. Namažemo jo po vrhu peciva, nato pa po želji okrasimo še z limonovo lupinico in užitnimi cvetlicami. Narežemo na rezine in postrežemo, po želji pa lahko na vsak kos dodamo še žlico grškega jogurta in žlico limonove jajčne kreme ali marmelade.
Limonova krema
Recept za fino limonovo kremo poiščite na tej povezavi.
Uporabimo jo lahko tudi pri pripravi teh ljubkih piškotov, ki bodo idealni za kakšno popoldansko čajanko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni jajčevci s paradižnikom in parmezanom
Namaz iz bučnic
Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.
Ajdov veganski kari
če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus