
Kaj boste skuhali danes?
Pecivo z limonovo kremo in borovnicami
Popolna slaščica za pomladna praznovanja
Pecivo z limonovo kremo in borovnicami
Popolna slaščica za pomladna praznovanja

Sestavine
- 175 g zmehčanega masla in še malo za model
- 1 dl grškega jogurta
- 2 žlici limonove jajčne kreme (ali limonove marmelade)
- 3 jajca
- lupinica in sok 1 bio limone
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 175 g rjavega sladkorja
- 100 g borovnic (lahko zamrznjenih)
- 150 g sladkorja v prahu
za okras (po želji)
- limonova lupinica
- užitne cvetlice, npr. rumene ali vijoličaste trobentice
ko postrežemo (po želji)
- 4 dl grškega jogurta
- 8–10 žlic limonove jajčne kreme (ali limonove marmelade)

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 175 g zmehčanega masla in še malo za model
- 1 dl grškega jogurta
- 2 žlici limonove jajčne kreme (ali limonove marmelade)
- 3 jajca
- lupinica in sok 1 bio limone
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 175 g rjavega sladkorja
- 100 g borovnic (lahko zamrznjenih)
- 150 g sladkorja v prahu
za okras (po želji)
- limonova lupinica
- užitne cvetlice, npr. rumene ali vijoličaste trobentice
ko postrežemo (po želji)
- 4 dl grškega jogurta
- 8–10 žlic limonove jajčne kreme (ali limonove marmelade)
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Podolgovat 900-gramski model (za štruco) namastimo in obložimo s papirjem za peko.
V veliko skledo damo grški jogurt, limonovo jajčno kremo, maslo, jajca, limonovo lupinico, moko, pecilni prašek in rjavi sladkor. Na hitro zmešamo z električnim mešalnikom, da nastane gosta masa. V model naložimo polovico mase in nanjo posujemo pol borovnic (če imamo zamrznjene, jih pred uporabo ne odtajamo). Nanje naložimo preostalo maso in jo posujemo s preostalo polovico borovnic. Pečemo 1 uro in 10 do 15 minut, da se pecivo zlatorjavo obarva, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa je čist, ko ga izvlečemo.
Pustimo, da se pecivo ohladi v modelu, nato ga s pomočjo papirja za peko dvignemo in prenesemo na pladenj. Sladkor v prahu presejemo v skledo in primešamo toliko limonovega soka, da dobimo gosto in gladko glazuro. Namažemo jo po vrhu peciva, nato pa po želji okrasimo še z limonovo lupinico in užitnimi cvetlicami. Narežemo na rezine in postrežemo, po želji pa lahko na vsak kos dodamo še žlico grškega jogurta in žlico limonove jajčne kreme ali marmelade.
Limonova krema
Recept za fino limonovo kremo poiščite na tej povezavi.
Uporabimo jo lahko tudi pri pripravi teh ljubkih piškotov, ki bodo idealni za kakšno popoldansko čajanko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjeva solata
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem
Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.