Kaj boste skuhali danes?
Cvetačna panakota s pomarančnim prelivom
Kdo bi si mislil, da bo cvetača odigrala glavno vlogo v tako prefinjenem kozarčku
Cvetačna panakota s pomarančnim prelivom
Kdo bi si mislil, da bo cvetača odigrala glavno vlogo v tako prefinjenem kozarčku
Sestavine
cvetačna panakota
- 4 lističi želatine
- 25 dag cvetačnih cvetkov
- 2 dag masla
- 2,5 dl sladke smetane
- sol in poper
pomarančni preliv
- sok 4 pomaranč
- sok ene limete
- 1,2 dl oljčnega olja
- sol in poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
cvetačna panakota
- 4 lističi želatine
- 25 dag cvetačnih cvetkov
- 2 dag masla
- 2,5 dl sladke smetane
- sol in poper
pomarančni preliv
- sok 4 pomaranč
- sok ene limete
- 1,2 dl oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Želatino zmehčamo v mrzli vodi. Cvetačne cvetke drobno narežemo in jih skupaj z maslom in smetano v zaprtem loncu pri nizki temperaturi skuhamo do mehkega. Nato želatino ožmemo, jo dodamo k cvetači in v mešalniku zmešamo v kremasto zmes; pretlačimo skozi gosto cedilo in začinimo s soljo in poprom. Maso napolnimo v skodelice ali kozarce in postavimo za dve do tri ure na hladno.
Medtem pripravimo pomarančni preliv. Pomarančni sok v kozici povremo do polovice in ohladimo. Z metlico za stepanje vmešamo limetin sok in olivno olje. Začinimo s soljo in poprom. Panakoto okrasimo s pomarančnim prelivom in hladno postrežemo.