
Hrustljave ribje palčke s pikantno omako in dišečim rižem
Z azijskim pridihom
Hrustljave ribje palčke s pikantno omako in dišečim rižem
Z azijskim pridihom

Sestavine
- 300 g fileja trske
- 2 žlički koruzne moke
- 2 žlički koruznega zdroba
- 3 žlice sončničnega olja
- ½ rdečega čilija
- 12 listov bazilike
- 3 žlice sojine omake
- sok ½ limete
- 100 g tajskega dišečega riža
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
- krhlji limete, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g fileja trske
- 2 žlički koruzne moke
- 2 žlički koruznega zdroba
- 3 žlice sončničnega olja
- ½ rdečega čilija
- 12 listov bazilike
- 3 žlice sojine omake
- sok ½ limete
- 100 g tajskega dišečega riža
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
- krhlji limete, ko postrežemo
Postopek
Ribje fileje narežemo na 5 x 10 cm velike kose in jih osušimo s papirnato brisačko. V krožniku zmešamo moko in zdrob ter začinimo s soljo in poprom. V pripravljeni mešanici povaljamo kose trske.
V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem 5 do 8 minut cvremo ribje palčke. Vmes jih večkrat obrnemo. Pečene odložimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo. Shranimo na toplem.
Ponev obrišemo s kuhinjsko brisačko, vanjo vlijemo preostalo žličko olja in segrejemo. Dodamo na rezinice narezan čili in ga pražimo kakšno minuto. Ponev odstavimo z ognja in čiliju dodamo še natrgane liste bazilike, sojino omako in limetin sok.
Riž skuhamo po navodilih z embalaže (10 do 12 minut). Dobro ga odcedimo in postrežemo z ribjimi palčkami, pikantno omako, krhlji limete in lističi bazilike.