
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljave ribje palčke s pikantno omako in dišečim rižem
Z azijskim pridihom
Hrustljave ribje palčke s pikantno omako in dišečim rižem
Z azijskim pridihom

Sestavine
- 300 g fileja trske
- 2 žlički koruzne moke
- 2 žlički koruznega zdroba
- 3 žlice sončničnega olja
- ½ rdečega čilija
- 12 listov bazilike
- 3 žlice sojine omake
- sok ½ limete
- 100 g tajskega dišečega riža
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
- krhlji limete, ko postrežemo

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 300 g fileja trske
- 2 žlički koruzne moke
- 2 žlički koruznega zdroba
- 3 žlice sončničnega olja
- ½ rdečega čilija
- 12 listov bazilike
- 3 žlice sojine omake
- sok ½ limete
- 100 g tajskega dišečega riža
- sol
- poper
- listi bazilike za posip
- krhlji limete, ko postrežemo
Postopek
Ribje fileje narežemo na 5 x 10 cm velike kose in jih osušimo s papirnato brisačko. V krožniku zmešamo moko in zdrob ter začinimo s soljo in poprom. V pripravljeni mešanici povaljamo kose trske.
V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem 5 do 8 minut cvremo ribje palčke. Vmes jih večkrat obrnemo. Pečene odložimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo. Shranimo na toplem.
Ponev obrišemo s kuhinjsko brisačko, vanjo vlijemo preostalo žličko olja in segrejemo. Dodamo na rezinice narezan čili in ga pražimo kakšno minuto. Ponev odstavimo z ognja in čiliju dodamo še natrgane liste bazilike, sojino omako in limetin sok.
Riž skuhamo po navodilih z embalaže (10 do 12 minut). Dobro ga odcedimo in postrežemo z ribjimi palčkami, pikantno omako, krhlji limete in lističi bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Marmelada iz jagodičja
Lešnikova zmrzlina s čokoladno vinsko omako
Lešniki, čokolada in še vinska omaka - sliši se kot odlična ideja!
»Suha župa« z žlikrofi
Čeprav se imenuje suha župa, nima nič povezave z njeno sočnostjo okusov.
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!