
Hladna zelenjavna juha s kruhovimi kockami
Hladna zelenjavna juha s kruhovimi kockami

Sestavine
- 2 očiščeni stebli belušne zelene z listi
- 1 zelena paprika brez peclja, semen in vmesnih kožic
- 350 g očiščenih bučk
- 120 g toasta brez skorje
- 1 očiščen strok zelenega čilija
- 4 stroki česna
- 1 žlička kristalnega sladkorja
- 150 g rahlo prepraženih orehovih jedrc
- 200 g mlade špinače
- 25 g lističev bazilike
- 20 g peteršiljevih lističev
- 4 žlice belega vinskega kisa
- 2,2 dl oljčnega olja
- 1 dl navadnega jogurta
- 3,5 dl bistre zelenjavne juhe
- 250 g ledenih kock
- 2 žlički soli
- poper
kruhove kocke
- 150 g črnega kruha (narezanega na 1 cm velike kocke)
- 4 žlice oljčnega olja
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 očiščeni stebli belušne zelene z listi
- 1 zelena paprika brez peclja, semen in vmesnih kožic
- 350 g očiščenih bučk
- 120 g toasta brez skorje
- 1 očiščen strok zelenega čilija
- 4 stroki česna
- 1 žlička kristalnega sladkorja
- 150 g rahlo prepraženih orehovih jedrc
- 200 g mlade špinače
- 25 g lističev bazilike
- 20 g peteršiljevih lističev
- 4 žlice belega vinskega kisa
- 2,2 dl oljčnega olja
- 1 dl navadnega jogurta
- 3,5 dl bistre zelenjavne juhe
- 250 g ledenih kock
- 2 žlički soli
- poper
kruhove kocke
- 150 g črnega kruha (narezanega na 1 cm velike kocke)
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
Postopek
Grobo narežemo zeleno, papriko, bučke, toast, čili in česen. Vse sestavine stresemo v posodo sekljalnika. Dodamo kristalni sladkor, orehova jedrca, špinačo, baziliko, peteršilj, kis, olje, jogurt, zelenjavno juho, polovično količino ledenih kock, sol in poper ter vse dobro sesekljamo. Po potrebi dodamo nekaj juhe, da dobimo želeno gostoto; po okusu začinimo.
Na koncu dodamo še preostale ledene kocke, na hitro zmiksamo in juho nalijemo v krožnike. Zraven odlično teknejo kocke črnega kruha, ki jih prepražimo na oljčnem olju in rahlo posolimo. Juho po želji pokapamo z oljčnim oljem.