Kaj boste skuhali danes?
Hladna zelenjavna juha s kruhovimi kockami
Hladna zelenjavna juha s kruhovimi kockami
Sestavine
- 2 očiščeni stebli belušne zelene z listi
- 1 zelena paprika brez peclja, semen in vmesnih kožic
- 350 g očiščenih bučk
- 120 g toasta brez skorje
- 1 očiščen strok zelenega čilija
- 4 stroki česna
- 1 žlička kristalnega sladkorja
- 150 g rahlo prepraženih orehovih jedrc
- 200 g mlade špinače
- 25 g lističev bazilike
- 20 g peteršiljevih lističev
- 4 žlice belega vinskega kisa
- 2,2 dl oljčnega olja
- 1 dl navadnega jogurta
- 3,5 dl bistre zelenjavne juhe
- 250 g ledenih kock
- 2 žlički soli
- poper
kruhove kocke
- 150 g črnega kruha (narezanega na 1 cm velike kocke)
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 2 očiščeni stebli belušne zelene z listi
- 1 zelena paprika brez peclja, semen in vmesnih kožic
- 350 g očiščenih bučk
- 120 g toasta brez skorje
- 1 očiščen strok zelenega čilija
- 4 stroki česna
- 1 žlička kristalnega sladkorja
- 150 g rahlo prepraženih orehovih jedrc
- 200 g mlade špinače
- 25 g lističev bazilike
- 20 g peteršiljevih lističev
- 4 žlice belega vinskega kisa
- 2,2 dl oljčnega olja
- 1 dl navadnega jogurta
- 3,5 dl bistre zelenjavne juhe
- 250 g ledenih kock
- 2 žlički soli
- poper
kruhove kocke
- 150 g črnega kruha (narezanega na 1 cm velike kocke)
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
Postopek
Grobo narežemo zeleno, papriko, bučke, toast, čili in česen. Vse sestavine stresemo v posodo sekljalnika. Dodamo kristalni sladkor, orehova jedrca, špinačo, baziliko, peteršilj, kis, olje, jogurt, zelenjavno juho, polovično količino ledenih kock, sol in poper ter vse dobro sesekljamo. Po potrebi dodamo nekaj juhe, da dobimo želeno gostoto; po okusu začinimo.
Na koncu dodamo še preostale ledene kocke, na hitro zmiksamo in juho nalijemo v krožnike. Zraven odlično teknejo kocke črnega kruha, ki jih prepražimo na oljčnem olju in rahlo posolimo. Juho po želji pokapamo z oljčnim oljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom
Solata iz pese, slanine in mlade čebule
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.
Metin sladoled s koščki čokolade
Z dvojnim učinkom hlajenja: ker je pač sladoled in ker je v njem meta, najbolj osvežilno izmed vseh zelišč.