
Hladna zelenjavna juha s kruhovimi kockami
Hladna zelenjavna juha s kruhovimi kockami

Sestavine
- 2 očiščeni stebli belušne zelene z listi
- 1 zelena paprika brez peclja, semen in vmesnih kožic
- 350 g očiščenih bučk
- 120 g toasta brez skorje
- 1 očiščen strok zelenega čilija
- 4 stroki česna
- 1 žlička kristalnega sladkorja
- 150 g rahlo prepraženih orehovih jedrc
- 200 g mlade špinače
- 25 g lističev bazilike
- 20 g peteršiljevih lističev
- 4 žlice belega vinskega kisa
- 2,2 dl oljčnega olja
- 1 dl navadnega jogurta
- 3,5 dl bistre zelenjavne juhe
- 250 g ledenih kock
- 2 žlički soli
- poper
kruhove kocke
- 150 g črnega kruha (narezanega na 1 cm velike kocke)
- 4 žlice oljčnega olja
- sol

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 2 očiščeni stebli belušne zelene z listi
- 1 zelena paprika brez peclja, semen in vmesnih kožic
- 350 g očiščenih bučk
- 120 g toasta brez skorje
- 1 očiščen strok zelenega čilija
- 4 stroki česna
- 1 žlička kristalnega sladkorja
- 150 g rahlo prepraženih orehovih jedrc
- 200 g mlade špinače
- 25 g lističev bazilike
- 20 g peteršiljevih lističev
- 4 žlice belega vinskega kisa
- 2,2 dl oljčnega olja
- 1 dl navadnega jogurta
- 3,5 dl bistre zelenjavne juhe
- 250 g ledenih kock
- 2 žlički soli
- poper
kruhove kocke
- 150 g črnega kruha (narezanega na 1 cm velike kocke)
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
Postopek
Grobo narežemo zeleno, papriko, bučke, toast, čili in česen. Vse sestavine stresemo v posodo sekljalnika. Dodamo kristalni sladkor, orehova jedrca, špinačo, baziliko, peteršilj, kis, olje, jogurt, zelenjavno juho, polovično količino ledenih kock, sol in poper ter vse dobro sesekljamo. Po potrebi dodamo nekaj juhe, da dobimo želeno gostoto; po okusu začinimo.
Na koncu dodamo še preostale ledene kocke, na hitro zmiksamo in juho nalijemo v krožnike. Zraven odlično teknejo kocke črnega kruha, ki jih prepražimo na oljčnem olju in rahlo posolimo. Juho po želji pokapamo z oljčnim oljem.