© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hladni peresniki s pestom, paradižnički in mocarelo

Hladni peresniki s pestom, paradižnički in mocarelo

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Peresniki

Sestavine

  • 350 g polnozrnatih peresnikov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici pesta (ali več, po okusu)
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 250 g malih kroglic mocarele
  • 100 g črnih oliv
  • 2 žlici pinjol in sveži listi bazilike za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 350 g polnozrnatih peresnikov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici pesta (ali več, po okusu)
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 250 g malih kroglic mocarele
  • 100 g črnih oliv
  • 2 žlici pinjol in sveži listi bazilike za posip

Postopek

1

V velikem loncu pristavimo obilo vode, jo solimo, in ko zavre, vanjo vsujemo testenine. Skuhamo jih po navodilih na zavitku, da so al dente. Ko so kuhane, jih odcedimo in malo vode od kuhanja prihranimo. Peresnike oplaknemo s hladno vodo, da ustavimo kuhanje in jih ohladimo. Pomešamo jih z žlico oljčnega olja.

2

V suhi ponvici nežno popražimo pinjole. Pesto razredčimo z 2 žlicama vode od kuhanja testenin in ga zmešamo s testeninami. Paradižničke in kroglice mocarele prerežemo na pol in jih prav tako pomešamo s testeninami. Dodamo še izkoščičene črne olive.

3

Testenine posujemo s pinjolami in lističi bazilike ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.