Kaj boste skuhali danes?
Hladni peresniki s pestom, paradižnički in mocarelo
Hladni peresniki s pestom, paradižnički in mocarelo
Sestavine
- 350 g polnozrnatih peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pesta (ali več, po okusu)
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 250 g malih kroglic mocarele
- 100 g črnih oliv
- 2 žlici pinjol in sveži listi bazilike za posip
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 350 g polnozrnatih peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pesta (ali več, po okusu)
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 250 g malih kroglic mocarele
- 100 g črnih oliv
- 2 žlici pinjol in sveži listi bazilike za posip
Postopek
V velikem loncu pristavimo obilo vode, jo solimo, in ko zavre, vanjo vsujemo testenine. Skuhamo jih po navodilih na zavitku, da so al dente. Ko so kuhane, jih odcedimo in malo vode od kuhanja prihranimo. Peresnike oplaknemo s hladno vodo, da ustavimo kuhanje in jih ohladimo. Pomešamo jih z žlico oljčnega olja.
V suhi ponvici nežno popražimo pinjole. Pesto razredčimo z 2 žlicama vode od kuhanja testenin in ga zmešamo s testeninami. Paradižničke in kroglice mocarele prerežemo na pol in jih prav tako pomešamo s testeninami. Dodamo še izkoščičene črne olive.
Testenine posujemo s pinjolami in lističi bazilike ter ponudimo.