© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rjavčki s češnjami

Rjavčki s češnjami

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rjavcki s cesnjami

Sestavine

  • 175 g masla
  • 200 g temne čokolade
  • 250 g mehkega svetlega rjavega sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 85 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • 3 velika jajca
  • 200 g češenj, razpolovljenih in izkoščičenih
  • sol
  • maslo za pekač
  • sladka smetana za postrežbo (po želji)
  • 12 češenj s peclji za okras (po želji)
  • kakav v prahu za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 175 g masla
  • 200 g temne čokolade
  • 250 g mehkega svetlega rjavega sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 85 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • 3 velika jajca
  • 200 g češenj, razpolovljenih in izkoščičenih
  • sol
  • maslo za pekač
  • sladka smetana za postrežbo (po želji)
  • 12 češenj s peclji za okras (po želji)
  • kakav v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. 12 globokih vdolbin v pekaču za mafine namastimo in vsako vdolbino obložimo z daljšim trakom papirja za peko – z njim bomo rjavčke kasneje lažje vzeli iz vdolbin.

2

Narezano maslo, 150 g nasekljane čokolade, sladkor in vaniljevo aromo damo v ognjevarno posodo in jo položimo nad kozico, v kateri nežno vre voda. Počasi segrevamo ter občasno premešamo, da se sestavine stopijo. Posodo odstavimo in pustimo, da se nekaj minut ohlaja. Moko, kakav v prahu, pecilni prašek in ščep soli medtem presejemo v večjo skledo.

3

Toplo čokoladno zmes, stepena jajca, češnje in preostalih 50 g nasekljane čokolade dodamo suhim sestavinam in dobro premešamo. Maso razdelimo po vdolbinah. Pazimo, da vsaka dobi nekaj koščkov češenj. Kolačke pečemo 18 minut oziroma tako dolgo, da se spečejo, toda v sredini naj bodo še vlažni – malo se bodo še pekli med ohlajanjem. V pekaču jih hladimo 30 minut, nato jih damo na rešetko in popolnoma ohladimo. Postrežemo jih s stepeno sladko smetano, posute s kakavom v prahu in okrašene s češnjami. (Kolački teknejo tudi topli.)


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.