
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 175 g masla
- 200 g temne čokolade
- 250 g mehkega svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 85 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ¼ žličke pecilnega praška
- 3 velika jajca
- 200 g češenj, razpolovljenih in izkoščičenih
- sol
- maslo za pekač
- sladka smetana za postrežbo (po želji)
- 12 češenj s peclji za okras (po želji)
- kakav v prahu za posip

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 175 g masla
- 200 g temne čokolade
- 250 g mehkega svetlega rjavega sladkorja
- 1 žlička vaniljeve arome
- 85 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ¼ žličke pecilnega praška
- 3 velika jajca
- 200 g češenj, razpolovljenih in izkoščičenih
- sol
- maslo za pekač
- sladka smetana za postrežbo (po želji)
- 12 češenj s peclji za okras (po želji)
- kakav v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. 12 globokih vdolbin v pekaču za mafine namastimo in vsako vdolbino obložimo z daljšim trakom papirja za peko – z njim bomo rjavčke kasneje lažje vzeli iz vdolbin.
Narezano maslo, 150 g nasekljane čokolade, sladkor in vaniljevo aromo damo v ognjevarno posodo in jo položimo nad kozico, v kateri nežno vre voda. Počasi segrevamo ter občasno premešamo, da se sestavine stopijo. Posodo odstavimo in pustimo, da se nekaj minut ohlaja. Moko, kakav v prahu, pecilni prašek in ščep soli medtem presejemo v večjo skledo.
Toplo čokoladno zmes, stepena jajca, češnje in preostalih 50 g nasekljane čokolade dodamo suhim sestavinam in dobro premešamo. Maso razdelimo po vdolbinah. Pazimo, da vsaka dobi nekaj koščkov češenj. Kolačke pečemo 18 minut oziroma tako dolgo, da se spečejo, toda v sredini naj bodo še vlažni – malo se bodo še pekli med ohlajanjem. V pekaču jih hladimo 30 minut, nato jih damo na rešetko in popolnoma ohladimo. Postrežemo jih s stepeno sladko smetano, posute s kakavom v prahu in okrašene s češnjami. (Kolački teknejo tudi topli.)
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni