
Testenine s hladno paradižnikovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
Testenine s hladno paradižnikovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tako dobre, ki bi jih otroci jedli za zajtrk, kosilo in večerjo!
Sestavine
- 200 g kratkih testenin
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 navadna paradižnika
- 4 lističi bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
- oljčno olje
- nariban parmezan
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g kratkih testenin
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 navadna paradižnika
- 4 lističi bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
- oljčno olje
- nariban parmezan
- sol
Postopek
Oprane češnjeve paradižnike daj v skledo in jih stisni s prsti, da se razpočijo.

Velika paradižnika razreži na pol in polovice izcedi v posodici za izcejanje limon. Paradižnikov sok dodaj v skledo s češnjevimi paradižniki.

Baziliko natrgaj, drobnjak nasekljaj, olive razpolovi in vse dodaj k paradižnikom. Začini z oljčnim oljem in soljo.

Skuhaj testenine, jih preloži v skodelice, prelij s paradižnikovo omako in posuj z grobo naribanim parmezanom.
