
Testenine s hladno paradižnikovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
Testenine s hladno paradižnikovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tako dobre, ki bi jih otroci jedli za zajtrk, kosilo in večerjo!
Sestavine
- 200 g kratkih testenin
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 navadna paradižnika
- 4 lističi bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
- oljčno olje
- nariban parmezan
- sol

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 200 g kratkih testenin
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 navadna paradižnika
- 4 lističi bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
- oljčno olje
- nariban parmezan
- sol
Postopek
Oprane češnjeve paradižnike daj v skledo in jih stisni s prsti, da se razpočijo.

Velika paradižnika razreži na pol in polovice izcedi v posodici za izcejanje limon. Paradižnikov sok dodaj v skledo s češnjevimi paradižniki.

Baziliko natrgaj, drobnjak nasekljaj, olive razpolovi in vse dodaj k paradižnikom. Začini z oljčnim oljem in soljo.

Skuhaj testenine, jih preloži v skodelice, prelij s paradižnikovo omako in posuj z grobo naribanim parmezanom.
