Kaj boste skuhali danes?
Testenine s hladno paradižnikovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
Testenine s hladno paradižnikovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
Tako dobre, ki bi jih otroci jedli za zajtrk, kosilo in večerjo!
Sestavine
- 200 g kratkih testenin
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 navadna paradižnika
- 4 lističi bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
- oljčno olje
- nariban parmezan
- sol
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 200 g kratkih testenin
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 navadna paradižnika
- 4 lističi bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
- oljčno olje
- nariban parmezan
- sol
Postopek
Oprane češnjeve paradižnike daj v skledo in jih stisni s prsti, da se razpočijo.
Velika paradižnika razreži na pol in polovice izcedi v posodici za izcejanje limon. Paradižnikov sok dodaj v skledo s češnjevimi paradižniki.
Baziliko natrgaj, drobnjak nasekljaj, olive razpolovi in vse dodaj k paradižnikom. Začini z oljčnim oljem in soljo.
Skuhaj testenine, jih preloži v skodelice, prelij s paradižnikovo omako in posuj z grobo naribanim parmezanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike
Spomladanska piščančja pečenka
Pomarančna smetanova sladica z viskijem
Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.