
Kaj boste skuhali danes?
Testenine s hladno paradižnikovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
Testenine s hladno paradižnikovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tako dobre, ki bi jih otroci jedli za zajtrk, kosilo in večerjo!
Sestavine
- 200 g kratkih testenin
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 navadna paradižnika
- 4 lističi bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
- oljčno olje
- nariban parmezan
- sol

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 200 g kratkih testenin
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 navadna paradižnika
- 4 lističi bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
- oljčno olje
- nariban parmezan
- sol
Postopek
Oprane češnjeve paradižnike daj v skledo in jih stisni s prsti, da se razpočijo.

Velika paradižnika razreži na pol in polovice izcedi v posodici za izcejanje limon. Paradižnikov sok dodaj v skledo s češnjevimi paradižniki.

Baziliko natrgaj, drobnjak nasekljaj, olive razpolovi in vse dodaj k paradižnikom. Začini z oljčnim oljem in soljo.

Skuhaj testenine, jih preloži v skodelice, prelij s paradižnikovo omako in posuj z grobo naribanim parmezanom.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Breskova pita iz listnatega testa z mandlji
Kombinacija breskev in mandljev je božanska!