© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Testenine s hladno paradižnikovo omako

Iz rubrike Otroci kuhamo

Testenine s hladno paradižnikovo omako

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testenine s hladno paradiznikovo omako A rgb

Tako dobre, ki bi jih otroci jedli za zajtrk, kosilo in večerjo!

Sestavine

  • 200 g kratkih testenin
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 navadna paradižnika
  • 4 lističi bazilike
  • majhen šopek drobnjaka
  • 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
  • oljčno olje
  • nariban parmezan
  • sol

Sestavine

  • 200 g kratkih testenin
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 navadna paradižnika
  • 4 lističi bazilike
  • majhen šopek drobnjaka
  • 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
  • oljčno olje
  • nariban parmezan
  • sol

Postopek

1

Oprane češnjeve paradižnike daj v skledo in jih stisni s prsti, da se razpočijo. 

testenine-s-hladno-paradiznikovo-omako-1-rgb_318x220_acf_cropped-1
2

Velika paradižnika razreži na pol in polovice izcedi v posodici za izcejanje limon. Paradižnikov sok dodaj v skledo s češnjevimi paradižniki.

testenine s hladno paradiznikovo omako 2 rgb
3

Baziliko natrgaj, drobnjak nasekljaj, olive razpolovi in vse dodaj k paradižnikom. Začini z oljčnim oljem in soljo. 

testenine s hladno paradiznikovo omako 3 rgb
4

Skuhaj testenine, jih preloži v skodelice, prelij s paradižnikovo omako in posuj z grobo naribanim parmezanom.

testenine s hladno paradiznikovo omako 4 rgb

Priljubljeni recepti

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Enostavno

Narastek iz mletega govejega mesa z rozinami

Južnoafriški bobotie

1 h 10 min
Enostavno

Pomarančna smetanova sladica z viskijem

Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.