© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine s hladno paradižnikovo omako

Iz rubrike Otroci kuhamo

Testenine s hladno paradižnikovo omako

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testenine s hladno paradiznikovo omako A rgb

Tako dobre, ki bi jih otroci jedli za zajtrk, kosilo in večerjo!

Sestavine

  • 200 g kratkih testenin
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 navadna paradižnika
  • 4 lističi bazilike
  • majhen šopek drobnjaka
  • 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
  • oljčno olje
  • nariban parmezan
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g kratkih testenin
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 navadna paradižnika
  • 4 lističi bazilike
  • majhen šopek drobnjaka
  • 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
  • oljčno olje
  • nariban parmezan
  • sol

Postopek

1

Oprane češnjeve paradižnike daj v skledo in jih stisni s prsti, da se razpočijo. 

testenine-s-hladno-paradiznikovo-omako-1-rgb_318x220_acf_cropped-1
2

Velika paradižnika razreži na pol in polovice izcedi v posodici za izcejanje limon. Paradižnikov sok dodaj v skledo s češnjevimi paradižniki.

testenine s hladno paradiznikovo omako 2 rgb
3

Baziliko natrgaj, drobnjak nasekljaj, olive razpolovi in vse dodaj k paradižnikom. Začini z oljčnim oljem in soljo. 

testenine s hladno paradiznikovo omako 3 rgb
4

Skuhaj testenine, jih preloži v skodelice, prelij s paradižnikovo omako in posuj z grobo naribanim parmezanom.

testenine s hladno paradiznikovo omako 4 rgb

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.