
Testenine s pečenimi šparglji, panceto in paradižnikom
Testenine s pečenimi šparglji, panceto in paradižnikom

Sestavine
- 400 g peresnikov
- 500 g špargljev, obrezanih in razrezanih na tri dele
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 rezin pancete, narezanih na majhne koščke
- 200 g češnjevih paradižnikov
- majhna pest listov bazilike
- sol
- nariban parmezan za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 400 g peresnikov
- 500 g špargljev, obrezanih in razrezanih na tri dele
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 rezin pancete, narezanih na majhne koščke
- 200 g češnjevih paradižnikov
- majhna pest listov bazilike
- sol
- nariban parmezan za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V slanem kropu skuhamo testenine. Šparglje damo v pekač, jih polijemo z oljčnim oljem in zmešamo s koščki pancete. Pečemo 10 minut oziroma toliko časa, da je panceta že skoraj hrustljavo zapečena. Primešamo razpolovljene češnjevce in pečemo še 5 minut.
Testenine odcedimo in jih stresemo v pekač s šparglji. Liste bazilike natrgamo na koščke in jih vmešamo med testenine. Dobro premešamo in postrežemo v globokih krožnikih, potreseno s parmezanom.