
Piščančji paprikaš
Preprosta in enostavna jed s piščancem, ki jo lahko pripravite že vnaprej.
Piščančji paprikaš
Preprosta in enostavna jed s piščancem, ki jo lahko pripravite že vnaprej.

Sestavine
- 1 večji piščanec (1,2 kg)
- sol
- poper
- 0,5 dl olja
- 2 čebuli
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2,5 dl zelenjavne juhe
- ½ žlice jedilnega škroba
- 1,25 dl sladke smetane

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 večji piščanec (1,2 kg)
- sol
- poper
- 0,5 dl olja
- 2 čebuli
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2,5 dl zelenjavne juhe
- ½ žlice jedilnega škroba
- 1,25 dl sladke smetane
Postopek
Piščanca razrežemo na osem kosov ter natremo s soljo in poprom. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo olje in kose mesa z vseh strani popečemo do zlato rjave barve. Meso poberemo iz ponve in na isti maščobi prepražimo čebulo. Dodamo mleto papriko in paradižnikovo mezgo in ob stalnem mešanju pražimo toliko časa da paprika nekoliko potemni. Dolijemo zelenjavno juho, dodamo meso in pokrito dušimo približno tri četrt ure. Do mehkega podušene kose piščančjega mesa poberemo iz ponve in na toplem prihranimo.
Jedilni škrob zamešamo z dvema žlicama vode in skupaj s smetano vmešamo v omako; hitro zavremo. Piščančje meso serviramo na krožnike in prelijemo s pripravljeno omako. Zraven piščančjega paprikaša odlično tekne riž.