Kaj boste skuhali danes?
Piščančji paprikaš
Preprosta in enostavna jed s piščancem, ki jo lahko pripravite že vnaprej.
Piščančji paprikaš
Preprosta in enostavna jed s piščancem, ki jo lahko pripravite že vnaprej.
Sestavine
- 1 večji piščanec (1,2 kg)
- sol
- poper
- 0,5 dl olja
- 2 čebuli
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2,5 dl zelenjavne juhe
- ½ žlice jedilnega škroba
- 1,25 dl sladke smetane
Iskanja je konec: to je najboljši recept za razpokančke
Razpokančki so piškoti, ki so se krepko zasidrali med klasikami praznične peke. Ko poskusimo enega, se kar težko ustavimo.
Parmezan pod drobnogledom: razlike med parmigiano reggiano in grano padano
Dva najbolj znana italijanska trda sira, ki ju kar povprek označujemo za parmezan, se v resnici precej razlikujeta.
Ideja za nostalgično vikend kosilo: krpice z zeljem in mrežna pečenka
Zbrali smo nasvete za preprosto poceni jed, ki je med tednom lahko samostojen obrok, ob koncu tedna pa priloga slastni mrežni pečenki. Prav prijetno nostalgično kosilo!
Sestavine
- 1 večji piščanec (1,2 kg)
- sol
- poper
- 0,5 dl olja
- 2 čebuli
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2,5 dl zelenjavne juhe
- ½ žlice jedilnega škroba
- 1,25 dl sladke smetane
Postopek
Piščanca razrežemo na osem kosov ter natremo s soljo in poprom. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo olje in kose mesa z vseh strani popečemo do zlato rjave barve. Meso poberemo iz ponve in na isti maščobi prepražimo čebulo. Dodamo mleto papriko in paradižnikovo mezgo in ob stalnem mešanju pražimo toliko časa da paprika nekoliko potemni. Dolijemo zelenjavno juho, dodamo meso in pokrito dušimo približno tri četrt ure. Do mehkega podušene kose piščančjega mesa poberemo iz ponve in na toplem prihranimo.
Jedilni škrob zamešamo z dvema žlicama vode in skupaj s smetano vmešamo v omako; hitro zavremo. Piščančje meso serviramo na krožnike in prelijemo s pripravljeno omako. Zraven piščančjega paprikaša odlično tekne riž.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Martinova rižota z rdečim vinom, raco in gobami
Martinova pojedina je lahko tudi malce manj klasična
Tartufi iz bele čokolade z amarettom
Tartufi iz čokolade so popolna sladica za vse čokoholike. Preverite recept, ki ga je pripravil naš čokoladni mojster Gorazd Potočnik.
Ohrovtova enolončnica s krvavicami
Ohrovt in krvavice bodo v tej kombinaciji prepričali vse dvomljivce.
Pečeni krompirjevi cmoki s slanino
Če želimo popestriti krompirjeve cmoke, jim dodamo slanino.