© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špageti s kroglicami iz tunine

Špageti s tunino, ki bodo navdušili najmlajše jedce

Špageti s kroglicami iz tunine

Špageti s tunino, ki bodo navdušili najmlajše jedce

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Italian Tuna meatballsP28-33

Sestavine

  • 320 g tunine iz konzerve v oljčnem olju
  • manjša pest pinjol
  • sveže naribana lupinica 1 limone
  • manjša pest nasekljanih listov peteršilja
  • 50 g svežih krušnih drobtin
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 400 g špagetov
  • 500 g pripravljene paradižnikove omake za testenine
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 320 g tunine iz konzerve v oljčnem olju
  • manjša pest pinjol
  • sveže naribana lupinica 1 limone
  • manjša pest nasekljanih listov peteršilja
  • 50 g svežih krušnih drobtin
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 400 g špagetov
  • 500 g pripravljene paradižnikove omake za testenine

Postopek

1

Tunino odcedimo in malo olja prihranimo. Z vilicami v skledi razdrobimo tunino, dodamo pinjole, limonovo lupino, peteršilj, drobtine in jajce. Z rokami dobro premešamo in iz mešanice z mokrimi rokami oblikujemo 12 kroglic v velikosti oreha. V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in v njej skuhamo špagete po navodilih z embalaže.

2

V veliki ponvi segrejemo malo prihranjenega oljčnega olja, na katerem 5 minut pečemo tunine kroglice. Vmes jih vsako minuto obrnemo, da se z vseh strani enakomerno spečejo. Pečene odlagamo na kuhinjsko brisačko, da popije odvečno maščobo. Nato segrejemo predhodno pripravljeno paradižnikovo omako in jo zmešamo s špageti ter tuninimi kroglicami. Postrežemo.

Nasvet

Iz sestavin za kroglice lahko naredimo tudi burgerje. Odcejeno tunino zmešamo z drobtinami, jajci, malo koruze, manjšo pestjo narezanega koriandra in vse skupaj začinimo z mešanico začimb za tortilje. Iz mešanice oblikujemo 4 pogačice, ki jih spečemo na olju in postrežemo z najljubšo prilogo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.