
Špageti s kroglicami iz tunine
Špageti s tunino, ki bodo navdušili najmlajše jedce
Špageti s kroglicami iz tunine
Špageti s tunino, ki bodo navdušili najmlajše jedce

Sestavine
- 320 g tunine iz konzerve v oljčnem olju
- manjša pest pinjol
- sveže naribana lupinica 1 limone
- manjša pest nasekljanih listov peteršilja
- 50 g svežih krušnih drobtin
- 1 razžvrkljano jajce
- 400 g špagetov
- 500 g pripravljene paradižnikove omake za testenine

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 320 g tunine iz konzerve v oljčnem olju
- manjša pest pinjol
- sveže naribana lupinica 1 limone
- manjša pest nasekljanih listov peteršilja
- 50 g svežih krušnih drobtin
- 1 razžvrkljano jajce
- 400 g špagetov
- 500 g pripravljene paradižnikove omake za testenine
Postopek
Tunino odcedimo in malo olja prihranimo. Z vilicami v skledi razdrobimo tunino, dodamo pinjole, limonovo lupino, peteršilj, drobtine in jajce. Z rokami dobro premešamo in iz mešanice z mokrimi rokami oblikujemo 12 kroglic v velikosti oreha. V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in v njej skuhamo špagete po navodilih z embalaže.
V veliki ponvi segrejemo malo prihranjenega oljčnega olja, na katerem 5 minut pečemo tunine kroglice. Vmes jih vsako minuto obrnemo, da se z vseh strani enakomerno spečejo. Pečene odlagamo na kuhinjsko brisačko, da popije odvečno maščobo. Nato segrejemo predhodno pripravljeno paradižnikovo omako in jo zmešamo s špageti ter tuninimi kroglicami. Postrežemo.
Nasvet
Iz sestavin za kroglice lahko naredimo tudi burgerje. Odcejeno tunino zmešamo z drobtinami, jajci, malo koruze, manjšo pestjo narezanega koriandra in vse skupaj začinimo z mešanico začimb za tortilje. Iz mešanice oblikujemo 4 pogačice, ki jih spečemo na olju in postrežemo z najljubšo prilogo.